10 / 05 / 2024

Altına mı yatırım yapılmalı yoksa dolara mı? Piyasa Kahini açıkladı! Bunu okumadan hiçbir şey almayın

Altına mı yatırım yapılmalı yoksa dolara mı? Piyasa Kahini açıkladı! Bunu okumadan hiçbir şey almayın

Altındaki dalgalı seyirler her geçen gün daha da karmaşık bir hal alırken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, isabetli öngörülerine devam etti. Memiş, 16 Eylül’e dikkat çekerek, neye yatırım yapmamız gerektiğini söyledi. İşte detaylar…



13 EYLÜL TARİHİNE DİKKAT

Son iki çeyrekte de büyüme beklentisi içinde olunduğuna dikkat çeken Memiş, “Fakat koşullar hızlı bir şekilde değişiyor. Enflasyon biraz geride kalmış durumda. 13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi paketini açıklaması ile birlikte enflasyon da konuşulacak” şeklinde konuştu.

BİR MİKTAR DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Mevsimsel etki ile birlikte enflasyonda bir miktar düşüş beklediğini ifade eden Memiş, “Enflasyonda daha pik gerçekleşmedi. 3. çeyrek biraz daha karışık olur. Mevsimsel etkiler sebebi ile biraz gerileyebilir. Özel olarak gıdada fiyatlarda düşüş olmadıkça enflasyon pik yapmış olmaz” şeklinde konuştu.

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Emtia fiyatlarının son beş ayın dibini gördüğünü ifade eden Memiş, bunun nedenlerini de şu şekilde açıkladı:

“Fed’in faiz artırımına karar vermesinden sonra tüm emtiaları olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Altının ons fiyatı 1. 715 dolar, gümüşün ons fiyatı ise 18, 27 dolar seyirlerinde. Bu baskılanmalarda sona yaklaşıldı. Belki bir miktar daha geri çekeleme yaşanabilir. Bundan sonra da yukarı yönlü hareketlerin ihtimalini daha yüksek olacağını öngörüyorum. Gram altında alım fiyatı 1. 010 lira seyirlerinde satış ise 1.013 Türk Lirası seviyesinde. Bunların yatırımcılara fırsat verdiği düşünmekteyim.”        

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN TAHMİNİ

1.000 liranın altına düşen gram altın fiyatına da değinen İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Gram altın serbest piyasada 1. 002 lira ile 1. 007 lira seyirlerinde. Piyasada 1. 000 Türk Lirası’nın altına sarkmadı fakat sarkma ihtimali çok kuvvetlendi. Çünkü ons altının fiyatı 1. 700 dolar seyirlerinde. Muhtemel olarak 1. 680 dolar seviyesine kadar düşmüş olacak.”

“Eylül ayının ilk işlem günündeyken ve her şey kıpkırmızı” ifadelerini kullanan Memiş, bunun algı piyasası olduğunu dile getirerek, “Eylüle değer kayıpları ile başladık. Dolar - TL seviyesi sabah 18. 20 seyirlerindeydi. Bir müdahale geldi sanırım, şu an 18.16 lira seviyesinde. Döviz ve emtia fiyatlarında gram statüsündeki düşüşlerin kalıcı olduğunu öngörmüyorum” şeklinde konuştu.

KAR ETMENİN FORMULÜNÜ VERDİ

Memiş, hangi emtiaya da yatırım yapılması gerektiğini açıkladı:

“Peki değeri düşen para birimlerini kim almakta? Yine ABD. Bunu görmemiz lazım. Doların karşısında ne değer kaybetmiş ise ona yatırım yapın.”

Altına mı yatırım yapılmalı yoksa dolara mı? Piyasa Kahini açıkladı! Bunu okumadan hiçbir şey almayın

Dolar önce 30 lira sonra 70 lira olacak! Üstelik ne zaman olacağı da belli! Dolar almadan önce bunu okuyun

Daha ucuz nasıl cep telefonu sahibi olunur? Cep telefonu almak isteyenler dikkat! Artık bu yöntem kullanılıyor

Euro dolar savaşı devam ediyor! Elinde euro bulunan herkes bu haberi okusun! Bütün detaylar burada


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön