06 / 07 / 2024

"Borsa yatırımcısı daha dolar bazlı ralli görmedi!"


Borsa İstanbul’da art arda kırılan rekorlar yatırımcının iştahını daha da cezbederken, uzman isim, "Borsa yatırımcısı TL'ye alışık olduğu için daha ralli görmedi" sözleriyle 2023 için tahminde bulundu.



İşte bu rakamlar bir yandan yatırımcıları çok daha fazla teşvik ederken, diğer yandan da finansal okur yazarlığı olmayan yatırımcılar da, bu alana adeta akın ediyor.

Özellikle parasını enflasyondan korumak ya da konjonktür nedeniyle fazla alternatifi bulunmayan yatırımcının şimdilerdeki tek adresi neredeyse sadece borsa oldu.

"Borsa yatırımcısı daha dolar bazlı ralli görmedi!"

Peki borsadaki yukarı yönlü bu trend devam edecek, 2023 yılında da tabir caiz ise ‘lale devri’ sürecek mi?

Konunun uzmanlarının ekseri çoğunluğu bu soruyu hiç çekimser davranmadan ‘edecek’ diye yanıtlasa da, yatırımcıyı, borsanın iyi analizler yapılarak, bilgi sahibi olarak girilecek bir alan olduğu konusunda uyarıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön