06 / 07 / 2024

"Borsa yatırımcısı daha dolar bazlı ralli görmedi!"


Borsa İstanbul’da art arda kırılan rekorlar yatırımcının iştahını daha da cezbederken, uzman isim, "Borsa yatırımcısı TL'ye alışık olduğu için daha ralli görmedi" sözleriyle 2023 için tahminde bulundu.



Şimdi gelelim asıl meseleye…

2022’ye Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle kötü başlayan borsa yatırımcısı, seneyi tabir caizse ağzı kulaklarında kapamaya hazırlanıyor.

Peki bu borsadaki bu rüzgar 2023’te de esmeye devam eder mi?

"Borsa yatırımcısı daha dolar bazlı ralli görmedi!"

Bu sorunun yanıtını çok net veren isim İnfo Yatırım’dan Selçuk Gönençler, katıldığı Youtube yayınında, borsadaki yukarı yönlü bu dalganın 2023 yılında da devam edeceğini öngörüyor

Diğer yandan. 2023 yılı için kısa vade 250, orta vadede ise 220 dolar beklentisini dile getiren Gönençler, Borsa İstanbul yatırımcısının henüz ralliyle tanışmadığını savunarak şunları söylüyor:

“155 dolardan 270 dolara gelmiş bir borsa, dolar bazlı önemli bir hareket yapmış gibi görünse de benim beklediğim dolar bazlı ralli bu değil. Bunu çok net söyleyeyim. Yatırımcılar hep TL bazlı rallileri gördüğü için bunu bir ralli olarak nitelendiriyor. Oysa Borsa İstanbul yatırımcısı daha dolar bazlı ralliyi görmedi. Sadece suflesini yaşıyor. Ben 2023 için ben azından çok güçlü iyimserim Ancak yatırımcılar şunu kesinlikle unutmamalı ki, hiç bir şey bam bam diye yukarı gitmez”

2023’te BIST 100 endeksine girecek şirketler belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön