07 / 07 / 2024

Borsa yükselecek mi? Uzman isimler rakam rakam sıraladı! Yatırımcılar dikkatle bakın!

Borsa yükselecek mi? Uzman isimler rakam rakam sıraladı! Yatırımcılar dikkatle bakın!

Borsa İstanbul'daki yükselişin sürüp sürmeyeceği merak konusu oldu. Uzman isimler rakam vererek beklentilerini açıkladı. İşte ayrıntılar...



BİST100 endeks hedefi 7000’e yükseldi 

Analistler kısa vadede TL tarafındaki toparlanmaya karşın kurdaki dalgalanmaların dolar bazında kayba sebep olduğuna dikkat çekerek, dün BİST100 endeksinin 230 dolar seviyesine çıkma hareketi gösterdiğini, gelecek hafta ve aylarda ise 235-240, 255-260, 300-305 dolar seviyelerinin hedef olabileceğini vurguladı. 

Diğer taraftan  TL bazında ise 6500’e inen BİST100 endeks seviyesi hedefinin ise yeniden yukarı yönlü revizyonlarla 7000’li seviyelere doğru yükseltildiğini aktaran analistler, ekonomi yönetiminin planları ve mevduat faizlerinin ne kadar aşağı geleceğinin bu seviyeyi etkiyeceğine vurgu yaptı. 

Borsa yükselecek mi? Uzman isimler rakam rakam sıraladı! Yatırımcılar dikkatle bakın!

Orca Marco Finansal Danışmanlık Kurucusu ve Stratejist Evren Kırıkoğlu yaptığı son dakika değerlendirmesinde, "Döviz kurlarının yükseldiği seviyeler itibariyle dövizden çıkıp TL'ye dönmek ve yüksek mevduat faizlerinden istifade etmek cazip hale geldi" diyerek, kurların yakın geçmişteki tempo ile artmasının beklenmediğini söyledi. "Ancak dövizden çıkıp TL mevduatı tercih etmeyen birikim sahipleri için borsa hala cazip bir alternatif" diyen Kırıkoğlu, bir miktar spekülatif yabancı ilgisinin de söz konusu olabileceğini, endeksin 6500 seviyelerine gelmesinin mümkün olduğunu vurguladı. 

Arista İnvest Fon Yöneticisi Serhan Gök ise endeksteki devam eden hareketin başlıca sebebinin; seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla beraber, yeni ekonomi yönetiminin başta Merkez Bankası rezervleri ve kur politikası olmak üzere sistematik risklerin piyasa üzerinde yarattığı baskıyı hafifletebilecek adımlar atması olduğunun altını çizdi. 

Açıklamasında "Dolar/TL hareketi BİST’te başta havayolu hisseleri olmak üzere döviz cinsi geliri olan ya da dövize endeksli gelirleri olan sektör ve şirketlerin karlılık görünümünü olumlu etkiledi. Bu etkinin yanı sıra tasarruflarını döviz endeksli yatırımlarda tutan tasarruf sahipleri için yılbaşından beri elde edilen getiriden sonra yüksek kurdan TL’ye geçerek BİST’e yatırım yapmak daha iyi bir alternatif haline geldi" değerlendirmesine yer veren Serhan Gök, kısa vadeli teknik direnç seviyesinin 6700 olduğunu aktardı. 

Brent petrolün varili 75 dolardan işlem görüyor!

Çeyiz hazırlayanlar müjde! ŞOK Market'te peşin fiyatına 6 taksit fırsatı! Kahve makinesi, buzdolabı, bardak, halı...

Dolarda dananın kuğruğu 21 gün sonra kopuyor! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Doları olanlar hazır olun

Kiracıların başı fahiş kiralarla dertte! Çürük raporlu evlere 13 bin TL, 4 bin 125 TL'lik eve 30 bin TL isteniyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön