28 / 04 / 2024

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!

Son günlerde Türk Lirası para piyasalarında değer kaybı yaşanırken, borsa ise rekor seviyelere ulaşıyor. Borsa İstanbul, yeni haftaya 6500 TL'nin üzerinde başlayarak yeni bir rekor kırdı.



Son birkaç aydır dünya genelinde en yüksek getiriyi sağlayan borsalar arasında yer alan Borsa İstanbul, analistlere göre ilerleyen aylarda atılacak adımlar ve yabancı yatırımcı talebine bağlı olarak yükselmeye devam edecek.

BIST 100 endeksi, sürekli yükselişini sürdürüyor. Siyasi ve politik değişiklikler, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksini 6500 puanın üzerine taşıyarak yeni bir rekor seviye oluşturdu. 14 Mayıs seçimlerinden önce 4311.41 puana kadar gerileyen BIST 100 endeksi, seçimlerden sonra yaklaşık olarak %53 değer kazanarak 6576.47 puana yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön