13 / 05 / 2024

Ekonomistler uyarıyor! Türk Lirası değer kaybediyor

Ekonomistler uyarıyor! Türk Lirası değer kaybediyor

Yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükselen enflasyona rağmen faiz oranlarını düşük tutmaya kararlı . Ekonomistlerin tahmini ise doların rekor seviyeye çıkacak olması ve TL'nin dolar karşısında zayıflayacağı yönünde.



Analistler, muzaffer cumhurbaşkanı için bir sonraki büyük sınavın ülkenin sallanan 900 milyar dolarlık ekonomisini ele almak olacağı konusunda uyardıklarında, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından TL zayıfladı.

Pek çok iktisatçı, Erdoğan'ın düşük faiz oranları ve para birimini desteklemek için acil durum önlemleri politikalarının devam edemeyeceğini savunuyor . Lira, geçen hafta sonlarında ABD doları karşısında 20 TL'yi geçtikten sonra Pazartesi günü rekor seviyelere indi.

Ekonomistler uyarıyor! Türk Lirası değer kaybediyor

Londra'daki Capital Economics yaptığıa açıklamada "Mevcut politika duruşu sürdürülemez hale geldi" dedi. Türkiye çok düşük faizlerle, çok gevşek maliye politikasıyla ve her türlü döviz rezervini yakarak daha uzun süre devam edemez” dedi.

Türkiye'nin rezervleri, ülkenin lirayı desteklemeye ve rekor seviyelere yakın bir cari açığı finanse etmeye çalışmasıyla bu yıl yaklaşık 27 milyar dolar düştü.


Geri Dön