14 / 05 / 2024

Borsada 6 devin bilançosu açıklandı kar rakamları coştu

Borsada 6 devin bilançosu açıklandı kar rakamları coştu

Borsa'da işlem gören 6 dev şirketin bilanço rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlar piyasa beklentilerinin de üzerinde geldi. İşte borsayı coşturacak bilanço verileri...



Bankacılık sektörünün önde gelen ismi Akbank'ın açıklanan bilanço rakamlarına göre üçüncü çeyrekte net karı 17,1 milyar TL olarak gerçekleşti. Akbank'ın üçüncü çeyrek ile ilgili beklenen karı 16.6 milyar TL idi.  Sanayi devi Erdemir'in ise üçüncü çeyrek bilançosundaki net karı 2,6 milyar TL oldu, piyasalardaki beklenti ise 2 milyar TL idi.  Erdemir'in bilanço verilerine göre ilk 9 ayda 100 milyar TL hasılat gerçekleşirken, bu rakam geçen yıl 43 milyar TL idi, şirketin brüt karı ise 16.3 milyar TL'den 25 milyar TL'ye yaklaştı. Erdemir'in net karı ise 2,6 milyar TL olurken beklenti ise karın 2 milyar TL olarak gerçekleşmesi yönündeydi.

Kar rakamları beklentileri aştı

 Yurt içinde ve yurtdışında havalimanı işletmeciliği alanında faaliyet gösteren TAV'ın 3. çeyrek net karı ise 1.57 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirketin bir önceki yılın aynı döneminde karı 632 milyon TL idi.  Bugün bilanço açıklayan bir başka borsa şirketi ise Türk Traktör oldu. Türk Traktör'ün açıkladığı bilanço rakamlarına göre 3'üncü çeyrek net karı 652.7 milyon TL olarak gerçekleşti, Bloomberg HT Araştırma Uzmanı Kutay Korap'ın aktardığına göre bu yöndeki beklenti 550 milyon TL idi. Otomotiv sektörünün önemli ismi Tofaş'ın ise 3.çeyrek net karı 2 milyar TL  olurken, beklenti ise 1.8 milyar TL idi. Bir başka bilanço açıklayan şirket ise Tekfen Holding oldu. Tekfen Holding'in üçüncü çeyrek net karı 735,5 milyon TL olarak gerçekleşti beklenti 650 milyon TL idi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön