05 / 05 / 2024

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

ABD’de peş peşe yaşanan banka iflasları pay piyasalarını olumsuz etkiliyor. Bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla dünya borsalarındaki olumlu hava terse dönerken, Borsa İstanbul BIST 100 endeksi de günü yüzde 1,14’lük değer kaybıyla tamamladı.



DÜNYA BORSALARINDA HAVA OLUMSUZ

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

ABD'de Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflası bankacılık sektörüne ilişkin endişeleri artırıyor. Bankacılık sektörüne yönelik artan endişeler ile birlikte dünya borsalarındaki olumlu hava da terse döndü. Avrupa'da pay piyasaları açılışın ardından etkisini artıran satışlarla sert bir şekilde değer kaybederken, artan risk algısıyla tahvil piyasalarında alış ağırlıklı bir seyrin öne çıktığı belirtiliyor.

Almanya'nın 2 yıllık tahvil faizi yaklaşık 35 baz puan düşerek yüzde 2,65'e gerilerken, Avrupa genelinde tahvil faizlerinin gerilediği gözleniyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 16 Mart Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda 50 baz puan faiz artırılacağına ilişkin beklentiler son gelişmelerin ardından zayıfladı. Böylece piyasalarda geçen hafta 50 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılırken, son gelişmelerin ardından bu sabah para piyasalarındaki fiyatlamalarda 50 baz puanlık faiz artırım olasılığı yüzde 76 seviyelerine düştü.

Bu gelişmeler sonucu saat 13.15 itibarıyla Avrupa'da Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 2,4 oranında gerileyerek 443,05 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 2,6 değer yitirerek 15.025 puan oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön