19 / 05 / 2024

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?

Borsa İstanbul günü yüzde 0,95 oranında kayıpla kapattı. Endeks 4 bin 896 puana gerilerken, en çok değer kaybına uğrayan bankacılık hisseleri oldu.



BEKLENTİLERİN ALTINDA BÜYÜDÜ

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?

ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomik veri akışı piyasaların bugünkü gündemine damga vuran en önemli gelişmeler arasındaydı. ABD ekonomisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 2,6 ile beklentilerin altında büyüme kaydederken, yıl genelinde yüzde 2,1 oranında büyüdüğü açıklandı. büyüme kaydetti.

Piyasa çevreleri yarın Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye değerlendirmesini yakından takip edecek. Veri gündeminde ayrıca yurt içinde dış ticaret dengesi verileri yer alıyor.

Yurt dışında ise İngiltere'de büyüme rakamları, euro bölgesinde enflasyon verileri açıklancak. Ayrıca, Çin'de imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ile kişisel gelir ve harcamaları piyasaların takip edeceği veriler arasında yer alıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön