30 / 04 / 2024

Borsada kan kaybı sürüyor!

Borsada kan kaybı sürüyor!

Borsa İstanbul, günü ekside kapadı. Güne pozitif bir başlangıç yapan endeks, kapanış saatlerine doğru negatife geçti. Endeksin 8 bin puanın altında kalması halinde satış baskısının artabileceği belirtiliyor.



Borsa İstanbul, İsrail ve Filistin arasında devam eden gerginliğin bölgeye yayılabileceğine ilişkin endişeler nedeniyle günü satış baskısıyla kapattı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, gün içerisinde 7 bin 728 ile 7 bin 971 arasında işlem görürken, kapanışta yüzde 0,94 oranında değer kaybederek 7 bin 769 puana geriledi.

Gün içerisinde İsrail ve Filistin arasındaki gerginlik ve bölgeye yayılabileceğine yönelik yükselen endişeler tırmanışa geçerken, piyasalardaki satış baskısı arttı. Kritik seviye olan 8 bin puanın altında 2 gün üst üste kapanış yapan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, 8 bin puanın üzerinde kalıcı olarak duramaz iken, uzmanlar bu seviyenin altında satış baskısının artabileceği uyarısında bulundu.

Borsada kan kaybı sürüyor!

BIST 100 endeksi, gün içinde 7 bin 728 puan ile 7 bin 971 bant aralığında işlem görürken, endeks gün içinde alıcılı bir seyir izledi. Öğleden sonra ise satış baskısı artarak endeks bütün kazançlarını kaybetti. Kapanışta ise, yüzde 0,94 oranında kayıpla 7 bin 769 puanda hareket etti. Uzmanlar, endeksin teknik açıdan 7 bin 840 ve 7 bin 750 seviyeleri destek, 8 bin puan ise direnç konumunda bulunuyor. Endeks, açılışta bankacılık endeksi yatay bir seyir izlerken, holding endeksi yüzde 0,26 artış gösterdi. Gün sonunda ise endeksler sırasıyla, yüzde 0,11 ve yüzde 0,29 oranında değer kaybetti.

TAHVİL FAİZLERİ YÜKSELİYOR

Uzmanlar, küresel piyasalarda gözlerin bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalara çevrildiğini kaydederken, Orta Doğu'da devam eden çatışmaların ve ABD'de tahvil faizlerinin son 16 yılın zirvesine çıkmasının pay piyasalarını baskıladığını savundu.

ABD’de dün açıklanan verilerin, konut inşaatının eylülde toparlandığını gösterdiğini dikkat çeken uzmanlara göre, ABD'de ağustosta 3 yılın en düşük seviyesine gerileyen konut başlangıçları, eylülde yüzde 7 artış gösterdi.

Ekonominin gücünü koruduğuna işaret eden verilerin ardından Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına ilişkin beklentilerin güçlendiği belirtiliyor. Öte yandan tahvil faizleri yükselişe geçerken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 2007'den bu yana ilk kez yüzde 4,9'un üzerine ulaştı.

Bütün bu gelişmelerin ardından konuşan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, daha fazla faiz artırımının gerekip gerekmeyeceğini söylemek için henüz çok erken olduğunu savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön