05 / 05 / 2024

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?

Borsa İstanbul günü yüzde 0,95 oranında kayıpla kapattı. Endeks 4 bin 896 puana gerilerken, en çok değer kaybına uğrayan bankacılık hisseleri oldu.



Borsa İstanbul’da kan kaybı devam ediyor. Geçen yıl yüzde 200 oranındaki getiri ile yatırımcısının yüzünü güldüren Borsa İstanbul bu yıl hem küresel piyasalardaki belirsizlikler hem mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçim atmosferi nedeniyle satış ağırlıklı bir seyir izliyor. BIST 100 endeksi bugün de yüzde 0,95 oranında gerileyerek günü 4 bin 896 puandan tamamladı.

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?

Borsa İstanbul’da bugün satış ağırlıklı bir seyir gözlendi. Endeks, önceki kapanışa göre 47,11 puan değer kaybederken, toplam işlem hacmi ise 51,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Seans içerisinde en fazla değer kaybına uğrayan bankacılık hisseleri olurken, en fazla kazandıran sektör hisseleri inşaat oldu.

Bankacılık hisseleri yüzde 3,12 oranında değer yitirirken, holding endeksi yüzde 0,95 oranında değer kaybına uğradı. İnşaat sektör hisseleri ise yüzde 2,06’lık kazanç ile sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran endekslerden birisi oldu. Piyasa çevreleri, bankacılık endeksindeki düşüşün, Akbank'ın temettü vermesinin ardından fiyatındaki düzeltme ile gerçekleştiğini kaydetti. Uzmanlar, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde teknik açıdan 5 bin puan ve 5 bin 100 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirtirken, 4 bin 850 ve 4 bin 750 puanın ise destek konumunda olduğuna işaret ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön