28 / 04 / 2024

Borsada neler oluyor? 2022 yılının gözdesi borsada beklentiler ne? Uzmanlar ne diyor?

Borsada neler oluyor? 2022 yılının gözdesi borsada beklentiler ne? Uzmanlar ne diyor?

Borsa İstanbul’da neler oluyor? Geçen yıl yatırım liginde en yüksek getiriyi sağlayarak şampiyon olan BIST 100 endeksi, son günlerdeki düşüşler ve volatil hareketler ile yatırımcısını üzüyor. Peki, borsa 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?



Ostim Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Berra Doğaner de SPK’nın uyarısı ve Borsa’dan gelen yukarı adım kuralını birlikte okumak gerektiği görüşünde. Devre kesicinin sadece aşağı yönde uygulandığını kaydeden Doğaner, “Yıldız pazar hisseleri yüzde 10 düşünce, Ana Pazar hisseleri yüzde 7 düştüğü zaman devre kesici sistemi uygulanıyor. Çoğunlukla volatilitenin yüksek olduğu ve satış ağırlıklı piyasalarda böyle kararlar alındığını görüyoruz” diye konuştu.

Borsada neler oluyor? 2022 yılının gözdesi borsada beklentiler ne? Uzmanlar ne diyor?

MEVDUATTAN AKIŞ HIZ KESTİ

Yaşanan hareketlerin normal olduğunu ifade eden Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kur ise ayı piyasasında olmadığımızı ve önümüzdeki günlerde normalleşmenin başlayacağını savundu. Geçen yıl enflasyonla mevduat faizleri arasındaki makasın çok açık olduğunu kaydeden Kur, şunları söyledi:

“Enflasyon oranlarında düşüşün başlaması ve TCMB’nin liralaşma stratejisi çerçevesinde attığı adımlar sonucu bankaların mevduat faizlerini yüzde 20’lerin üzerine çıkardığını görüyoruz. Aradaki makasın azalması ve seçim belirsizliğinin de etkisiyle mevduat tarafından borsaya gelen para akışı zayıfladı. Ayı piyasasında olduğumuzu düşünmüyorum bu düşüşler bir düzeltme hareketi olarak değerlendirilebilir. Gelecek dönemde piyasalarda normalleşme başlayacaktır.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön