29 / 04 / 2024

Borsada rekorlar devam ediyor! Dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisini gerçekleştirdi

Borsada rekorlar devam ediyor! Dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisini gerçekleştirdi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 18 Temmuz 2022’Dde başlayan rallide 3. 500 seviyesi de geride kalmışken, dolar bazlı bakıldığında üst üste sekizinci haftada da aynı şekilde yükseliş eğilimini sürdürüyor. İşte detaylar…



Yurt içi piyasalar dünya bütününde devam eden ultra şahin para politikaları ve artış gösteren resesyon riski ile düşüş eğiliminde hareket eden küresel pay piyasalarından pozitif ayrışmayı devam ediyor.

Bir süredir sessizliğini koruyan banka hisseleri önderliğinde gerçekleşmiş olan rallide BIST 100 endeksinde rekor üzerine rekorlar kırılırken, dolar endeksli bakıldığında ise analistlerin "kritik direnç" olarak nitelendirdikleri seviyeler bir bir yükseliyor.

BIST 100 endeksindeki yükseliş ralli başından bu güne % 48'e yaklaşırken, endeksin gördüğü en yüksek seviye rekoru da dün 3. 545, 86 puana taşındı.

Salı günü 122, 9 milyar lira ile hacim rekoru kırılan BIST 100 endeksine dahil hisselerde, yükselişin artış eğilimindeki hacim ile de desteklenmesi dikkati çekiyor.

BIST 100 endeksi dolar bazında üst üste 8 haftadır değer kazanırken, söz konusu performans, haftalık değerlendirmede temmuz 2005 yılından bu güne görülen aralıksız en güçlü ralliye işaret veriyor.

Yabancı yatırımcıların sekiz ay aradan sonra ağustosta 694, 3 milyon dolar net alım gerçekleştirmesi söz konusu yükselişte etkili olurken, yabancıların borsadaki payı % 32, 71'den 33, 57'ye yükselse de halen tarihi düşük seviyelerde seyir ediyor.

Borsada rekorlar devam ediyor! Dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisini gerçekleştirdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön