14 / 05 / 2024

Borsada rekorlar devam ediyor! Dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisini gerçekleştirdi

Borsada rekorlar devam ediyor! Dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisini gerçekleştirdi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 18 Temmuz 2022’Dde başlayan rallide 3. 500 seviyesi de geride kalmışken, dolar bazlı bakıldığında üst üste sekizinci haftada da aynı şekilde yükseliş eğilimini sürdürüyor. İşte detaylar…



BIST 100 endeksinde ağırlığı yüksek olan banka hisseleri ise geçtiğimiz ay yatırımcısının yüzünü güldürürken, eylülde ayında da rallinin öncülüğünü yapmaya hala devam ediyor.

Dünyaca ünlü analistler, borsada bankalar başta olmak üzere birçok şirketin uzun bir zamandır ucuz kaldığını dile getirerek, enflasyon baskısı sebebiyle borsanın getiri arayışındaki yatırımcılara önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Dile getirilen ikinci çeyrek şirket finansal dokümanlarına bakıldığında oldukça parlak olduğunu söyleyen analistler, yüksek karlılıkların banka hisselerine olan talebi öne çıkardığını dile getirdi.

Dünyaca ünlü analistler, BIST 100 endeksinin dolar bazlı önemli direnç konumunda bulunan 175 ve 190 seviyelerinin hızlı şekilde aşıldığını dile getirerek, buna karşın tarihi zirvesi olan 510 puana göre halen önemli bir potansiyel taşıdığını söyledi.

Borsada rekorlar devam ediyor! Dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisini gerçekleştirdi

Starbucks’ta kahvelere rekor zam! Kahveseverler yıkılacak! 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Doların iki hafta içinde kaç lira olacağı belli oldu! Yer yerinden oynayacak! Bu haberi okumadan dolara elinizi sürmeyin

Altın ve doların bir ay sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Yoksa siz bu haberi okumadan altın ve dolar mı aldınız?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön