09 / 05 / 2024

Borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

Borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

Borsa İstanbul'da seçimlerden sonra ne olacağı sık sık araştırılıyor. Peki borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, geçmiş seçimlere bakıldığında endeksin çoğunlukla ilk hareketinin yükseliş yönünde olduğunun görüldüğünü vurguladı ve "Son 7 genel seçimin 5’inde borsa, seçimin ardından yükselmiş" şeklinde konuştu. 

Fakat bu seçimlerin diğerlerinden biraz farklı olduğunun altını çizen Ufuk Korcan, konuyu "Çünkü başkanlık sistemine geçişle seçimler için “yapıldı, bitti” diyemiyoruz. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması belirsizliğin 2 hafta daha süreceği anlamına geliyor" diyerek açıkladı. 

Borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

Bu durumda piyasaları hareketli 2 hafta daha beklediğinin altını çizen Korcan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması ve Meclis’te çoğunluğu da aynı ittifakın kazanması durumunda borsada yukarı yönlü hareket olacağının görüşünün hakim olduğunu aktardı. 

Korcan, Cumhurbaşkanlığı ile Meclis çoğunluğunu farklı ittifakların kazanması durumunda ise tam bir rahatlama olmayabileceğine dikkat çekti. 

Borsada seçimlerden sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 

"BIST 100 Endeksi’nin kısa vadeli teknik görünümüne bakarsak" diyen Korcan, endeksin bir önceki haftayı 18 Temmuz 2022 haftasında başlayan yükseliş trendinin altında kapatmasının teknik açıdan olumsuz şekilde yorumlanabileceğini aktardı. 

Yazısında "Bundan sonrası için en kritik bölge 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bandı" açıklamasına yer veren Korcan, endeksin kesinlikle bu bölge altında haftalık kapanış yapmaması gerektiğinin, bu şekilde bir senaryoda 3 bin 719 – 3 bin 868 puan seviyelerine kadar çok önemli bir destek noktası olmadığının, bunun da yüzde 15 civarında bir düşüş riski anlamı taşıdığının altını çizdi. 

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Yaşlılık aylığı, evde bakım yardımı, engelli maaşı kaç lira yatacak? Sosyal destek ödemelerine zam var mı? 

Benzin, motorin, LPG fiyatları bugün hangi ilde kaç lira? BP, Opet, Total, PO 11 Mayıs 2023 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön