10 / 05 / 2024

Borsa'da son dakika! BİST 100 güne 6.688 puandan başladı!

Borsa'da son dakika! BİST 100 güne 6.688 puandan başladı!

Yatırımcıların son dakika gelişmelerini merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,09 yükselişle 6.688,10 puandan başladı.



Konu ile ilgili önemi açıklamalar yapan analistler, dün ABD'de ilk defa işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısındaki gerilemeden sonra soru işaretlerinin daha fazla arttığını kaydederek, ABD'de haftalık işsizlik başvurularındaki beklenmedik düşüşün daha güçlü bir istihdam raporuna işaret ettiğini bildirdi.

Ayrıca Yurt içinde de Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, kur korumalı hesaplara yüzde 15 oranında zorunlu karşılık tesis etme yükümlülüğü getirildi.

Yaptıkları açıklamada bugün yurt içi ve yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu kaydeden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.700 ve 6.850 seviyelerinin direnç, 6.500 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Borsa da son dakika! BİST 100 güne 6.688 puandan başladı!

Analistler yaptıkları açıklamada gelecek hafta toplantının karar metninden alınacak sinyaller ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını belirtti. Ayrıca diğer bir taraftan bu senenin ikinci çeyreğinde brüt kar marjı yüzde 18,2'ye gerileyen Tesla'nın hisseleri yüzde 10'a yakın azalırken, geliri analistlerin beklentilerinin altında kalan Netflix'in hisseleri yüzde 8'in üzerinde düştü.

İstanbul'da taksilere zam geldi mi? İstanbul'da taksi açılış ve indi-bindi ücreti kaç TL? Taksi zammında son dakika!

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Dolar ve Euro'da son durum ne? 1 dolar ve 1 Euro bugün kaç TL oldu? Rakamlar göreni buz kestirdi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön