06 / 06 / 2024

Borsada son tahminler: BIST 100 endeksi yıl sonunda 8 bin-8 bin 500 bandına yükselebilir!

Borsada son tahminler: BIST 100 endeksi yıl sonunda 8 bin-8 bin 500 bandına yükselebilir!

Borsa İstanbul dün 5 bin 730 puana çıkarak tüm zamanların rekorunu kırarken bu yükseliş fazla kalıcı olmadı. Peki, yükseliş trendi kalıcı olacak mı? Endeks nereye kadar yükselir? Merkez Bankası faizleri artırırsa endeks yıl sonunda ne olur? Uzmanların yorumları haberimizde…



Seçimlerden sonra Borsa İstanbul’da başlayan pozitif hava devam ediyor. BIST 100 endeksi, dün 5 bin 730 puana çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Ancak daha sonra bu zirve seviyelerinde tutunamayarak yüzde 0,67 oranındaki gerilemeyle günü tamamlamıştı. Şimdi merak edilen konu yükseliş trendinin daha ne kadar devam edeceği.

Uzmanlar, borsada yeni rekorların kırılabileceği görüşünü savunurken, bir taraftan da 22 Haziran’da yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı bekleniyor.

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberinde, endeksin seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte yükselişe geçtiğine işaret edilerek yeni ekonomi yönetiminin de belli olmasının ardından ise bu yükselişin hızlandığı kaydedildi.

Borsada son tahminler: BIST 100 endeksi yıl sonunda 8 bin-8 bin 500 bandına yükselebilir!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinin, 5 bin 730 puanla dün tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığına işaret edilirken ancak bu zirve seviyesinde tutunamadığı, yüzde 0,68 oranında düşerek 5 bin 588 puana geri çekildiği ifade edildi. Uzmanlar, yükseliş trendinin kalıcı hale gelebilmesi için yabancı yatırımcıların dönmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak yabancı yatırımcılar mayıs ayında hisse satışına devam etmişti.

Yabancı yatırımcıların Türk hisselerine yatırım için yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımları beklediğine dikkat çeken uzmanlar, birçok yabancı finans kuruluşunun 22 Haziran’da gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) toplantısını ve alınacak faiz kararını merakla beklediğini dile getiriyor. Piyasa çevreleri TCMB’nin faiz artışına kesin gözüyle bakarken, endeksin bu yıl sonunda 8 bin 500’e kadar çıkış yapabileceği konuşuluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön