28 / 07 / 2024

Borsada son tahminler: BIST 100 endeksi yıl sonunda 8 bin-8 bin 500 bandına yükselebilir!

Borsada son tahminler: BIST 100 endeksi yıl sonunda 8 bin-8 bin 500 bandına yükselebilir!

Borsa İstanbul dün 5 bin 730 puana çıkarak tüm zamanların rekorunu kırarken bu yükseliş fazla kalıcı olmadı. Peki, yükseliş trendi kalıcı olacak mı? Endeks nereye kadar yükselir? Merkez Bankası faizleri artırırsa endeks yıl sonunda ne olur? Uzmanların yorumları haberimizde…


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


BORSADA YIL SONU HEDEFİ

Borsada son tahminler: BIST 100 endeksi yıl sonunda 8 bin-8 bin 500 bandına yükselebilir!

Öte yandan haberde, son 12 aylık süreçte yabancı yatırımcıların toplam net hisse senedi satışının 4,1 milyar dolar civarında olduğu, 2023 yılı başından itibaren ise net satış tutarının 1,7 milyar doları bulduğu kaydedildi.

Yatırım Finansman Yönetmen Yardımcısı Onur Kamil Alkan, Borsa İstanbul’da dolar bazında daha gidilecek çok yol olduğunu belirtirken, yılbaşında görülen 5 bin 704 tarihi seviyesinin 305 dolara tekabül ettiğini, yeniden bu seviyelerin test edilmesi için mevcut kurla borsanın 7 bin 200 seviyesine yükselmesinin gerektiğini söyledi.

Alkan, BIST 100’ün dolar bazlı bu seviyelere yükselebilmesinin, yabancı yatırımcının yeniden Borsa İstanbul’da pozisyon almasına bağlı olduğunun altını çizerken, bunun da ancak rasyonel ekonomi politikaları, makul kur seviyesi ve faiz oranı yönetimiyle mümkün olabileceğini savundu. Alkan, bu koşulların büyük ölçüde gerçekleşmesi durumunda, bu yıl sonuna kadar BIST100 endeksinin 8 bin-8 bin 500 bandını hedefleyebileceğini öngördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön