30 / 04 / 2024

Borsada sular durulmuyor! BIST 100 endeksi yine kayıpta! 1 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi sektör kazandırdı?

Borsada sular durulmuyor! BIST 100 endeksi yine kayıpta! 1 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi sektör kazandırdı?

Borsa İstanbul’da bugün kayıp yüzde 5’leri aştı. En fazla kayıp bankacılık endeksinde gerçekleşti. Bankacılık sektör endeksi yüzde 7,85 oranında geriledi.



Haftaya olumsuz bir hava ile başlayan Borsa İstanbul’da bugün de düşüş eğilimi sürdü. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 263,16 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 78,7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. BIST 100 endeksi ise günü yüzde 5,29 oranındaki değer kaybıyla 4 bin 713 puandan kapattı.

Borsada sular durulmuyor! BIST 100 endeksi yine kayıpta! 1 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi sektör kazandırdı?

Yaklaşık 8 gündür satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da bugün kayıpların gün içerisinde yüzde 5’leri aşması üzerine devre kesici sisteminin çalışmasıyla işlemler geçici olarak durdurulmuştu. Gün içerisinde Borsa İstanbul’da en çok kayba uğrayan sektör endeksi bankacılık olurken, tek kazandıran sektör endeksi spor sektörü oldu. Bankacılık endeksi yüzde 7,85 oranında gerilerken, holding endeksi yüzde 5,47 oranında değer yitirdi. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran olan spor endeksindeki kazanç oranı yüzde 1,15 olarak gerçekleşti.

FED FAİZLERİ ARTIRACAK MI?

Piyasa çevreleri, küresel piyasalarda gözlerin ABD Merkez Bankası Fed’in bugün açıklayacağı para politikası kararlarına çevrildi. Uzmanlar, karar öncesinde pay piyasalarda dalgalı bir seyir izlendiğini dile getirirken, bugünkü toplantıdan 25 baz puanlık bir artışın çıkacağı tahmin ediliyor.

Fed'in toplantısı bugün Türkiye saati ile 22.00 civarında gerçekleşecek. Fed’in politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakan uzmanlar, karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarındaki yönlendirmelerin de piyasaların seyrinde etkili olacağını dile getirdi. Diğer yandan; piyasalar yarın Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararları da yakından izleyecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön