13 / 05 / 2024

Borsadan, Sasa ve Hektaş kararı!

Borsadan, Sasa ve Hektaş kararı!

Borsa İstanbul’da işlem gören hisseler içinde en hareketli olanlarından ikisi Sasa ve Hektaş için alınan karar, Borsa İstanbul tarafından duyuruldu.



Borsa İstanbul’dan, son dönemin en fazla işleme konu olan ve konuşulan hisselerinden Sasa ve Hektaş için yeni karar geldi.

Borsa İstanbul, Sasa ve Hektaş için tedbir kararı aldığını duyurdu.

Borsa İstanbul, Sasa ve Hektaş için aldığı yeni kararı açıkladı.

Yasakla ilgili Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, “Sasa Polyester ve Hektaş hisselerinde 20 Ocak 2023 tarihine kadar; "açığa satış ve kredili işlem yasağı", "brüt takas" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" tedbirleri uygulanacaktır” ifadeleri yer aldı.

 Borsadan, Sasa ve Hektaş kararı!

KAP'taki duyuruda ise şu ifadeler yer aldı:

“Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA.E) ve Hektaş Ticaret T.A.Ş. (HEKTS.E) paylarında 23 Aralık 2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbirleri uygulanacak.”

Borsa İstanbul’da, piyasa bozucu ya da piyasa dolandırıcılığı şüphesi içeren emir ve işlemler ile makul bir sebeple açıklanamayan olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerini proaktif bir yaklaşımla tespit etmek ve piyasalara güveni pekiştirmek amacıyla geliştirilen“Tedbir Yönetim Sistemi’ 2019 yılında devreye girmişti.

Buna göre, Sasa ve Hektaş için kısıtlama getirilip, bu şirketler için açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak.

Borsa İstanbul’da, son günlerde hızlı yükselişleri ile kamuoyunda tartışmalara neden olan Sasa ve Hektaş hisseleri için harekete geçildi. Borsa yönetimi, iki hisse için tedbir kararı alırken bu tedbirin süresi ise1 ay olarak belirlendi.

Borsa İstanbul açıklamasında, Sasa Polyester ve Hektaş hisselerinde 20 Ocak 2023 tarihine kadar; "açığa satış ve kredili işlem yasağı", "brüt takas" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" tedbirlerinin uygulanacağı bildirildi.

Söz konusu şirketlere getirilen kısıtlamalar, 20 Ocak'a kadar sürecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön