09 / 05 / 2024

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsa İstanbul'a gelen yabancılar kalıcı olacak mı? Yabancı borsa yatırımcısı hangi ülkelerden geldi. Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı, hangilerini sattı?  



Yabancıların ağustosta en fazla alım yaptığı hisselerin, Akbank, Tüpraş, THY, Sabancı Holding ve Yapı Kredi Bankası olduğunu, en çok satış yaptıkları hisselerin ise Turkcell, Şişe Cam, Ereğli Demir Çelik, Aksa ve İş GMYO olduğunu aktaran Aktaş, 9 Eylül itibariyle en fazla yabancı yatırımcının alım yaptığı ülkelerin ABD, Katar, Birleşik Krallık, Lüksemburg ve Hollanda olduğuna işaret etti.

 

Yabancılar kalıcı olacak mı gidcek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön