08 / 05 / 2024

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsa İstanbul'a gelen yabancılar kalıcı olacak mı? Yabancı borsa yatırımcısı hangi ülkelerden geldi. Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı, hangilerini sattı?  



Risk yükseldiğinde mevcut pozisyonlarını azaltan ya da beklemeye geçen yabancıların, işlem yoğunluklarına bağlı olarak piyasanın yönünü belirlediklerinin ifade eden Aktaş, yabancı fonların kazanma odaklı işlem yaptıklarına dikkat çekti. Kredi notu düşük ve risk primi yüksek ülkelere kısa vadeli girişler olduğunu bunun da piyasalarda dalgalanmaya neden olduğunu dile getiren Aktaş, "Yabancı payı 3 Ağustos’ta 32,71 seviyesindeyken 26 Ağustos’ta 35,06 oldu. Yabancı payı 8 Eylül’de 33,58 seviyesine geriledi. Yabancıların payında ağustos ayından bu yana 1,54 baz puanlık düşüş yaşandı" dedi. Aktaş, seçim sürecine doğru yaklaşıldıkça yabancıların ‘al-sat’larında artışlar görülebileceğini, Türkiye’de hisse senetleri piyasasının dolar bazında dip seviyelerde olduğunu aktardı. Aktaş, BIST 100 Endeksi'nin TL bazında 3.521 ile rekor kırmasına rağmen dolar bazında 192,9 seviyesinde bulunduğuna işaret ederek, endeks 2013 yılında dolar bazında 500 seviyelerine kadar yükseldiğini dile getirdi.

 

Borsada rekorlar devam ediyor! Dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisini gerçekleştirdi

İşte çok merak edilen o soru! Borsa'da çok kazananlar aslında kimler?

Yatırım Uzmanı Doğan'dan şok uyarı: Çok can yakabilir

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön