29 / 04 / 2024

Borsayı artık onlar yönlendiriyor! Nelere dikkat etmeli?

Borsayı artık onlar yönlendiriyor! Nelere dikkat etmeli?

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların dibi görmesinin ardından hisseler bir oranda yerli yatırımcıların alım satım işlemlerine odaklı hareket etmeye başladı. Peki, borsa düşer mi, son dönemde neler dikkat etmek gerekli?



BORSA’DA NELER OLUYOR?

Öte yandan uzmanlara göre, Borsa İstanbul, bir uluslararası yatırımcı borsası değil. Yani uluslararası fonların Borsa İstanbul üzerinde psikolojik etkisi dışında bir etkisi şu aşamada yok. Bu psikolojik etki ise bazı yabancı takasları üzerinden ciddi bir mal satış spekülasyonu adına kullanılıyor.

3 Ağustos ile bugün tarihi arasında yaşananların net olarak özeti bu. Yani şunun anlaşılması gerekiyor: Her yabancı görünen yatırımcı yabancı değildir. Bazıları gayet Türk yatırımcılardır. Ve yabancıların takas tuttuğu aracı kurumlar ile yaptıkları bu tür alımların birçoğu, düşükten aldıkları malları “yabancılar dönüyor” izlenimi yaratarak yükselen piyasada yüksekten satışa çıkararak çok kısa süre içerisinde hiç de zorlanmadan kar yaratmaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön