29 / 04 / 2024

Borsayı artık onlar yönlendiriyor! Nelere dikkat etmeli?

Borsayı artık onlar yönlendiriyor! Nelere dikkat etmeli?

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların dibi görmesinin ardından hisseler bir oranda yerli yatırımcıların alım satım işlemlerine odaklı hareket etmeye başladı. Peki, borsa düşer mi, son dönemde neler dikkat etmek gerekli?



Geçmiş haftalarda yapılan analizlerde yabancı adı altında yapılan alımlar uyarısı yaparken uzmanlar tam olarak bundan bahsediyordu. Bugün BİST’te yabancı payı son durumda yüzde 31.86 ile tarihi dipte. Yabancıyı izleme hatası Hindistan’da bu pay yüzde 44.6 oranda, Endonezya’da dolaşımdaki hisselerin yüzde 70 oranında, toplam piyasa değerinin ise yüzde 41’ini ellerinde bulunduruyorlar. 

Güney Kore ve bizim borsamızda ise yabancı oranı düşüşte. Yani uzun lafın kısası şu; artık yabancı yatırımcıların aldıkları hisse senetlerine ilişkin verileri beklemek yerine Borsa İstanbul’un tartışmasız hakimi olan yerli yatırımcıların hangi durumlarda hareket ettiğine odaklanmak en doğrusu gibi görünüyor.

Peki yerli yatırımcılar hangi tetikleyicilerle hareket ediyor? Bunun tartışmasız ilk sırada yer alan cevabı ise tabii ki de: Enflasyon ve düşük faiz ortamı.

Editörün Notu: Bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön