09 / 05 / 2024

Boydak, Alman mobilya deviyle inşaata giriyor

Boydak, Alman mobilya deviyle inşaata giriyor

Boydakların 30 milyon sermayeli şirketine Alman mobilyacı ortak oldu. Birlikte dev gayrimenkul projelerine girecekler



Son yıllardaki hızlı çıkışıyla Türkiye'nin en büyük holdingleri arasına giren Kayserili Boydak, dev bir yatırım için kolları sıvadı. Mobilyadan bankacılığa çok sayıda sektörde adından söz ettiren Boydak Holding, şimdi de Alman ortaklarla yeni bir yatırıma imza atmaya hazırlanıyor.
Boydak'ın yeni ortakları Avrupa'nın önde gelen mobilyacılarından Alman Porta Möbel'in sahipleri... Yani, İstikbal ve Bellona gibi mobilya markalarıyla büyüyen Boydak'lara hiç de uzak değiller.
Boydak Holding, bu yıl mayısta sessiz sedasız `Portaş İnşaat Yatırımları' adlı 30 milyon lira sermayeli bir şirket kurdu. Şirketin ortakları Boydak Holding, Yusuf Boydak, Memduh Boydak, Bekir Boydak ve Şükrü Boydak oldu. Bu ay içinde ise şirkette bir hareketlilik yaşandı.

`Çok proje geliştireceğiz'
Portaş İnşaat'ın yüzde 50'sine Almanlar ortak oldu ve sermayesi 60 milyon liraya çıkarıldı. Şirketin yarısına ortak olan Alman yatırımcılar Almanya'nın en büyük mobilyacılarından Porta Möbel'den sahipleri Birgit Gartner ve Achim Fahrenkamp ile Porta Möbel'in CEO'su Kurt Jox... Alman ortaklar, Portaş'a FuG Auslands Beteiligungs GmbH adlı yeni bir şirket kurarak dahil oldu.
Holdinge yakın bir isim, konuyla ilgili olarak, "Yeni kurulan Portaş İnşaat, gayrimenkul geliştirme şirketimiz olacak. Daha önce bu sektörde hiç yoktuk. Yeni işteki ortaklarımızın hepsi Alman. Şu anda ortaklığa son şekli veriliyor. Bu şirketle bir çok proje geliştireceğiz. Şirket bir - iki ay içinde ilan edilir" diyor.

İlk hedef alışveriş merkezi
Wilhelm Fahrenkamp ve Hermann Gartner tarafından 1965'te kurulan Porta Möbel, önce bir mobilya deposu olarak işe başlamış.
Zamanla bir mağazalar zinciri halini alan şirket, bugün 5 binin üzerinde çalışanı ve çok sayıda mağazasıyla Avrupa'nın önde gelen mobilya firmaları arasında yer alıyor. 
Temelleri 1957'de Kayseri'de atılan Boydak Holding'in ise mobilyadan kimyaya çok sayıda sektörde 11 bin çalışanı bulunuyor. 2008 cirosu 3.3 milyar lira olan holding, 110 ülkeye de ihracat yapıyor.
Avrupa'da 52 mobilya mağazası olan Boydak Holding`in bu yıl Kayseri'de alışveriş merkezi yatırımı planladığı biliniyor. Yeni ortaklığın, gayrimenkulün dışına genişleyip genişlemeyeceği ise merakla bekleniyor.
Milliyet

 


Geri Dön