05 / 05 / 2024

Böyle kayıp çok uzun yıllardır yaşanmadı! 2022'den 35 trilyon dolarlık şok veda!

Böyle kayıp çok uzun yıllardır yaşanmadı! 2022'den 35 trilyon dolarlık şok veda!

ABD’de Mortgage krizinin başladığı 2008’den bu yana finansal piyasalar için ‘en kötü yıl’ olarak tarihe geçen 2022’de dünyada 35 trilyon dolar buhar olduğu ortaya çıktı!



Pandemi ve savaş sonrası tırmanan enflasyon ve buna bağlı faiz artışlarıyla tarihe geçen 2022 yılı, küresel piyasalar açısından 2008'deki krizden sonra en kötü yıl olarak kayıtlara geçti. Kayıp 35 trilyon dolara ulaştı.

İngiliz Financial Times gazetesi hisse senedi ve tahvil piyasalarında da çok sert değer kayıplarının yaşandığı 2022’de dünyada yaşanan kaybın 30 trilyon doların üzerinde olduğunu bildirdi.

Böyle kayıp çok uzun yıllardır yaşanmadı! 2022 den 35 trilyon dolarlık şok veda!

Bloomberg verilerine göre, 29 Aralık itibarıyla tüm dünyada sadece hisse senedi piyasalarındaki toplam değer kaybı 25 trilyon dolara ulaştı.

Öte yandan dünya genelinde kamu ve özel sektör tahvillerini takip eden Multiverse endeksinde ise yine Bloomberg’in açıklamasına göre değer kaybı da 9,6 trilyon dolar olurken, kripto para piyasasında ise 2022 kayıp 1,7 trilyon doları buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön