22 / 05 / 2024

Brent petrol, buğday, mısır, pirinç... Emtia fiyatları Çin etkisiyle yükseldi! 

Brent petrol, buğday, mısır, pirinç... Emtia fiyatları Çin etkisiyle yükseldi! 

Geçtiğimiz hafta dolara olan talebin yükselmesiyle aşağı yönlü hareket eden emtia piyasası, bu hafta yükseldi. İşte emtia piyasasındaki son durum...



Çin, büyümeyi desteklemek ve tekrarlanan koronavirüs kapanmalarının ve emlak sektöründeki krizin etkilerini azaltmak için  1 trilyon yuan (146 milyar dolar) tutarında ekonomik teşvikine hız verdi. Bu da emtia piyasasında pozitif algı yarattı.

METAL PİYASASINDA KARIŞIK SEYİR 

Değerli metallerde kayıplar yaşanırken, baz metallerde ise yükselişler gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta altın yüzde 0,5, gümüş yüzde 0,7, paladyum yüzde 0,7 değer kaybına uğradı. 

Brent petrol, buğday, mısır, pirinç... Emtia fiyatları Çin etkisiyle yükseldi!  

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylüldeki para politikasına ilişkin belirsizlikler altının ons fiyatında dalgalanmaları getirdi. Tezgah üstü piyasada bakır yüzde 2,1, alüminyum yüzde 3,9, çinko yüzde 1,7 yükseldi. 

ENERJİ EMTİALARI POZİTİF: PETROL ARTIŞ 

Geçtiğimiz hafta enerji emtiaları pozitif bir seyir izledi. Haftayı, Brent petrol yüzde 3,6 değer kazancıyla tamamladı. 

Brent petrol, buğday, mısır, pirinç... Emtia fiyatları Çin etkisiyle yükseldi! 

Fiyatlardaki artışta, Suudi Arabistan’ın, petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşlere karşılık OPEC’in üretimi kısabileceği ile ilgili açıklamalar etkili oldu. 

ABD’nin ticari ham petrol stoklarındaki düşüş de talebin yüksek olduğu algısıyla fiyatlara destek oldu. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta yaklaşık 3 milyon 300 bin varil azalarak 421,7 milyon varile düştüğünü belirtti. 

TARIM EMTİALARINDA YÜKSELİŞ

Geçtiğimiz hafta Chicago Ticaret Borsasında işlem gören buğday yüzde 5,2, mısır yüzde 6,7, soya fasulyesi yüzde 4,3, pirinç yüzde 1,3 değerlendi.

Brent petrol, buğday, mısır, pirinç... Emtia fiyatları Çin etkisiyle yükseldi! 

Avrupa'da devam eden sıcak havalar sebebiyle, arza yönelik endişeler, özellikle buğday ve mısır fiyatlarında artış getirdi. 

Dünya pirinç üretim tahminlerinin önceki aya göre düşüş göstermesi de pirinç fiyatlarında artışa neden oldu. Haftayı kahve fiyatları yüzde 12,2, kakao yüzde 1,9, pamuk yüzde 1,6 ve şeker yüzde 2,1 kazançla kapattı. 

Petrol fiyatlarında yaşanan artışla birlikte şeker arzına ilişkin endişeler, fiyatları yükseltti. Dünya pamuk üretim tahminlerinin önceki aya göre düşmesiyle beraber, pamukta yukarı yönlü seyir gerçekleşti. 

Emtia fiyatlarında deprem! Emtia fiyatları doların gücüne yenik düştü!

Dolar coştu, altın tuzla buz! Uzmanlar uyarıyor! Bu gelişmeler yaşanırsa altın ve dolar böyle olacak

Yastık altında doları olanlar dikkat! Dolarda son durum: İlk gören kazançlı çıkacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön