02 / 05 / 2024

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrolde son durum ne? 26 Ekim 2022

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrolde son durum ne? 26 Ekim 2022

Brent petrolün varili bugün uluslararası piyasalarda 90,89 dolardan işleme giriyor. Dün 92,48 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 91,74 dolar seviyesinde bitirdi. İşte detaylar…




Tüm bunların yanı sıra, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden var olan OPEC+ grubunun günlük petrol üretiminde kasım itibarı ile 2 milyon varil değerinde kesintiye gidecek olması ve aynı zamanda Avrupa Birliği'nin 6'ncı yaptırım paketi kapsamında da Rusya'dan deniz yolu ile ham petrol tedarikini 5 Aralık 2022’de kesmeyi planlaması piyasalarda arz endişelerine sebep oluyor. Bu durum fiyatları yukarı yönlü şekilde devam ediyor.

Uzmanlar ise resesyon beklentileri ve aynı zamanda küresel piyasalarda Rusya-Ukrayna Savaşı ile ortaya çıkan belirsizlikler sebebi ile de fiyatlardaki mevcut dalgalanmaların süreceğini devam ettiriyor.

Brent petrolde teknik şekilde 91,21 ile 91,88 dolar aralığının direnç, 90,54 ile 89,87 dolar aralığının da destek bölgesi olarak izlenebileceği düşünülüyor.

BRENT PETROL NEDİR?

Brewnt petrol, dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent veya Brent Blend olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilirken, içeriğinde %0,37 oranında sülfür bulunur ve aynı zamanda bu da Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer alır.
 Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrolde son durum ne? 26 Ekim 2022

Borsa İstanbul’da son durum! Güne yükselişle başladı!

Doları bilen adam doların iki ay sonra kaç lira olacağını açıkladı! Herkes gardını alsın!

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön