05 / 05 / 2024

Brent petrol fiyatlarında akıl almaz iddia: Varil fiyatı 380 doları görecek

Brent petrol fiyatlarında akıl almaz iddia: Varil fiyatı 380 doları görecek

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 108 dolardan işlem görüyor ancak ortaya atılan son iddia dudakları uçuklatacak cinsten. ABD'li JP Morgan analistleri Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle petrol fiyatlarında görülebilecek yeni seviyeyi açıkladı. İşte akıl almaz iddialar...



"PETROLDE RUSYA'NIN ELİ DAHA GÜÇLÜ"

JP Morgan Bankası uzmanları elit müşterilerine gönderdikleri bilgilendirme notunda, Moskova'nın sağlam mali pozisyonuna dikkat çekere Rusya'nın, ekonomisine zarar vermeden günlük ham petrol üretimini 5 milyon varile kadar kısabileceğine vurgu yapıldı.

Eğer bu iddia gerçekleşirse, dünyanın geri kalanı için felaket senaryosu yaşanmaya başlayabilir. Uzmanlar günlük arzda 3 milyon varillik bir kesintinin Londra ham petrol fiyatlarını 190 dolara yükselteceğini, 5 milyon varillik kesinti durumundaysa brent petrol fiyatının 380 dolara ulaşabileceğini iddia etti.

JP Morgan Bankası notunda ayrıca, “Küresel petrol piyasasının sıkılığı Rusya'nın tarafında. Ülkenin eli daha güçlü” ifadelerine yer verildi.

Yılbaşında 75 dolar seviyesinde olan brent tipi ham petrolün varil fiyatı halihazırda 108 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm bu gelişmeler ekseninde Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+, petrolde mevcut üretim artışına bağlı kalarak petrol üretimini önümüzdeki ay günlük 648 bin varil artırmaya karar verdi.

olası senaryonun masasına rapor olarak alan ABD Başkanı Joe Biden'ın da Suudi Arabistan'ı da kapsayacak stratejik bölge turunda atacağı adımlar piyasaların odağında yer alıyor. Ziyarette, artan akaryakıt fiyatları nedeniyle enerji konularının ön planda olması herkesin beklentisi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön