Ekonomi

Brent petrolde son durum! Beklenen zam kapıda! İşte 31 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

Brent petrol haftanın ilk işlem günü düşüşe geçti. Akaryakıt fiyatlarını belirleyen brent petrolün dalgalı seyri ile beklenen zam da kapıya dayandı. Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrol kaç dolar? İşte 31 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı. Geçen hafta cuma günü 96,89 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 93,77 dolar seviyesinde tamamladı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri, pandemiden bu yana en büyük kısıtlama olan Kasım ayından itibaren üretimi günde 2 milyon varil kısmaya gidecek. Geçen hafta cuma günü 96,89 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 93,77 dolar seviyesinde tamamladı. 

 

Peki bugün brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? Brent petrol kaç dolar? Akaryakıta zam gelecek mi? İşte 31 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı ve merak edilenler...

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR?

Brent petrol haftaya düşüşle başladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün 92,82 dolar oldu.  Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 87,09 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardarın düşmesindeki en büyük neden, piyasalarda yeniden zemin kazanan zayıf talep endişeleri etkili oldu.

 

KISMİ KARANTİNA FİYATLARI ETKİLEDİ

Çin'in güneyinde bulunan Guangdong eyaletinin merkezi Guangcou şehrinde artan koronavirüs vakalarından dolayı uygulanan kısmi karantina tedbirleri şehrin büyük bölümüne genişletildi.

Yerel yönetim tarafından yapılan açıklamada, Çin'in üçüncü büyük şehri olan metropolde yüksek riskli 45, orta riskli 79 bölgede tam veya kısmi kapanma uygulandığının bilgisi paylaşıldı.

Çin'in önde gelen üretim merkezlerinden Guangcou'daki olası tam kapanmanın  kötü durumdaki ekonomiye darbe vurabileceğine yöelik endişeler artmaya başladı.

 

Ayrıca, bugün açıklanan verilere göre dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı ülkede imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 49,2'ye, hizmet sektörü PMI da 48,7'ye gerileyerek daralmaya işaret etti.

Öte yandan resesyon endişeleri de petrol talebi görünümünü olumsuz etkileyerek fiyatların düşmesine neden oluyor.

Avrupa Birliği de 6'ncı yaptırım paketi kapsamında Rusya'dan deniz yoluyla ham petrol tedarikini 5 Aralık tarihinde kesmeyi planlıyor. Bu durum piyasalarda arz endişelerini güçlendirirken, fiyatların aşağı yönlü seyrini de kısıtlıyor.

BEKLENEN ZAM KAPIYA DAYANDI!

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurundaki değişiklikler nedeni ile benzine zam geliyor. Benzin fiyatlarına bu gece yarısından sonra 71 kuruş zam bekleniyor.

Akaryakıta gelen zamlarından ardından İETT'den kötü haber!

Benzin ve motorine indirim mi gelecek? İşte 29 Ekim Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatları 4 katına çıktı! İstasyonlar yakıt alamayacak durumda!