28 / 04 / 2024

BTC.com'a dev saldırı! 3 milyon dolarlık hasar!

BTC.com'a dev saldırı! 3 milyon dolarlık hasar!

Dünyanın en büyük 6. madencilik havuzu olan BTC.com hacklendi. Saldırının 3 milyon dolar değerinde müşteri ve şirket varlığına el koyduğu bildiriliyor.



2022 yılında gerçekleştirdiği kripto saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Şu anda en büyük madencilik şirketlerinden biri olan BIT Mining Limited, yan kuruluşu BTC.com'un 3 Aralık'ta saldırıya uğradığını açıklayan bir duyuru paylaştı.

BTC.com a dev saldırı! 3 milyon dolarlık hasar!

Çalınan varlıkların bir kısmı kurtarıldı!

Çin kolluk kuvvetleriyle siber saldırılara yönelik ortak soruşturmalar yürüten BIT Mining Limited, müşteri varlıklarına yaklaşık 700.000 dolar ve şirket varlıklarına 2.3 milyon dolar el koydu. Duyurunun ardından Bitmining, "çalınan dijital varlıkları kurtarmak için büyük çaba sarf edeceğini" duyurdu.

BTC.com a dev saldırı! 3 milyon dolarlık hasar!

Şu anda dünyanın en büyük kripto para madenciliği havuzlarından biri olan BTC.com, Bitcoin de dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimleri için çoklu madencilik hizmetleri ve bir blok gezgini olarak piyasada faaliyet gösteriyor. BTC.com henüz siber saldırıyla ilgili ayrıntıları açıklamadı. Ancak dijital varlıkların yanı sıra hassas müşteri bilgilerinin de ele geçirilmiş olabileceği belirtildi.

Yapılan basın açıklamasında siber saldırının boyutlarını azaltmak amacıyla varlıkların dondurulduğunu duyuran BIT Mining, "şimdiden çalınan varlıklarının bir kısmının güvence altına alındığını'' bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön