29 / 04 / 2024

Bu açıklama çok konuşulur! Depremin mali zararı 465 milyar dolar mı?

Bu açıklama çok konuşulur! Depremin mali zararı 465 milyar dolar mı?

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve bölgedeki birçok ilde büyük yıkıma neden olan depremin mali zararının 84 milyar dolar civarında olduğu söyleniyordu. Fakat  Dünya Bankası’nın Aralık 2021’de yayımladığı bir raporda dikkat çeken değerlendirmelere yer verildiği ortaya çıktı. Bu kapsamda tahminen Türkiye’dek



17 Ağustos 1999'da yaşanan 7,6’lık deprem sonrası 17 binden fazla insan hayatını kaybetmişti. O dönem depremin Türk ekonomisine maliyetinin yaklaşık olarak 5 milyar dolar olduğu açıklanmıştı. 11 gün önce Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,6 ve 7,7’lik depremlerin ardından ise 36 binden fazla vatandaş maalesef hayatını yitirdi. Acı bilanço yükselmeye devam ederken Dünya Bankası’ndan depremin ekonomik boyutuna ilişkin çarpıcı bir veri ortaya çıktı. Banka Türkiye'de milyonlarca konutu depreme dayanıklı hale getirmenin, güçlendirmenin yada yeniden inşa etmenin 465 milyar dolara mal olacağını belirtiyor.

84 MİLYAR DOLARLIK MALİ ZARAR!

Türkiye tarihinin en büyük felaketinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre; 61 binin üzerinde binanın acil yıkılması gerekiyor.  TÜRKONFED’in hesaplamalarına göre ise depremin mali zararı 84 milyar dolar civarında. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön