20 / 05 / 2024

Bu bankada hesabınızda para varsa dikkat! Başvuru yapmazsanız hemen silinebilir

Bu bankada hesabınızda para varsa dikkat! Başvuru yapmazsanız hemen silinebilir

Bu bankada paranız varsa silinebilir. Hemen başvuru yapın ve hesabınızı kontrol edin.



Bu bankada hesabınızda para varsa dikkat! Başvuru yapmazsanız hemen silinebilir

Ziraat bankası tarafından yapılan açıklama

Ziraat Bankası'nın yaptığı açıklamaya göre, bankaların mevduat, katılım fonu, emanet, alacaklar gibi konularda zaman aşımına uğrayan hesaplarıyla ilgili olarak 5411 sayılı Bankacılık Kanunu 62. Maddesi uyarınca işlem yapılacak. Bu kanun kapsamında, müşterinin son talep veya işlem tarihinden itibaren 10 yıl içinde zaman aşımına uğrayan hesaplar bulunuyor.

2006 yılında yürürlüğe giren Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zaman aşımına Uğrayan Mevduat Katılım Fonu Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik gereği, bankaların zaman aşımına uğrayan hesap sahiplerinin isimleri şubat ayının başından itibaren 4 ay boyunca ilan edilmesi gerekiyor. Bu ilanlar aracılığıyla, zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde adı bulunan müşteriler uyarılıyor.

Bankanın açıklamasına göre, zaman aşımına uğrayan hesap sahipleri, en geç 15 Haziran 2023 tarihine kadar bağlı oldukları banka şubesine kimlik ile başvuru yaparak hesaplarını güncellemeleri gerekiyor. Aksi takdirde, bu hesaplar Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na devredilecek. Müşteriler, 2023 yılı içinde zaman aşımına uğrayacak hesaplarını resmi internet sitesi üzerinden sorgulayarak bilgi edinebilirler.

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine yönelik flaş açıklama

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine jest! Her müşteriye özel 475 TL veriyor

Çiftçiler dikkat! Afet bölgelerinde borç ertelemesine yeni düzenleme! Ziraat Bankası ve Tarım Kredi.. Peş peşe açıklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön