14 / 05 / 2024

Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Yaşlılık bakım sigortası geliyor!

Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Yaşlılık bakım sigortası geliyor!

Her geçen gün büyüyen sigorta sektörü yeni bir adım daha atıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamasına göre, çalışmaları başlatılan yeni proje ile yaşlılıkta bakım sigortası hayata geçecek.



EN İYİ UYGULAMALARDAN BİRİ ALMANYA’DA

Zorunlu bakım sigortası dünya genelinde az sayıda ülke tarafından uygulanmakta. Söz konusu bu sigorta uygulaması daha çok gelişmiş  ülkelerde  bir  yandan  yaşlanan  nüfusun  sağlık  ihtiyaçlarını  gidermek  diğer  yandan  da  bakım koşullarını  sağlamak amacıyla  uygulanmakta.  Bakım  sigortası,  primli  sistem,  primsiz  sistem  ve  bu  iki sistemin birleşiminden oluşan karma sistem olarak üç şekilde uygulanmakta.

Bu alanda en iyi uygulamalardan birine sahip ülke ise Almanya. Ülke, işsizlik, uzun süreli bakım, yaşlılık, iş kazaları, hastalık gibi risklere karşı güvence sağlayan çok iyi bir sosyal güvenlik sistemine sahip bulunuyor.

 Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Yaşlılık bakım sigortası geliyor!

Sigortacılığın tarihinin çok eskilere dayandığı ve köklü bir sisteme sahip olan ülkede, sağlık ve bakım sigortaları zorunlu. Ülke vatandaşlarının yaklaşık yüzde 90’ı bakım sigortasına sahip.

Türkiye’de ‘yaşlı’ olarak nitelendirilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2014 yılında 6 milyon 192 bin 962 iken 2019 yılında 7 milyon 550 bin 727 kişi olmuştur. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı ise 2014 yılında yüzde 8,0 iken, 2019 yılında yüzde 9,1'e yükseldi.

Sigorta yazarı uyardı. Sonradan pişman olmak istemiyorsanız o hatayı yapmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön