28 / 04 / 2024

Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Yaşlılık bakım sigortası geliyor!

Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Yaşlılık bakım sigortası geliyor!

Her geçen gün büyüyen sigorta sektörü yeni bir adım daha atıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamasına göre, çalışmaları başlatılan yeni proje ile yaşlılıkta bakım sigortası hayata geçecek.



Her geçen gün büyüyen sigorta sektörü yeni bir adım daha atıyor. Yapılan çalışmalarla, yaşlılıkta bakım sigortası hayata geçecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde katılımda 18 yaş sınırı kaldırıldıktan sonra önemli ölçüde büyüyen sigorta sektörü şimdi yeni bir alana daha girmek için kolları sıvadı.

Buna göre, yaşlılık bakım sigortası üç bakanlık ve sektörün ortak çalışmaları neticesinde devreye girecek.

Ekonomim’den Selçuk Altun’un haberine göre, sistemin ne şekilde hayata geçirileceğini belirlemek için çeşitli ülkelerdeki örnekler inceleniyor.

Edinilen bilgiye göre, hızla yürütülen bu çalışmalar tamamlandıktan sonra, söz konusu projede ana hatların yaklaşık üç ay içinde belirlenmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuyu çok önemsediklerini söyledi.

 Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Yaşlılık bakım sigortası geliyor!

Söz konusu projeyi finansal mimarinin içine yerleştireceklerini bildiren Nebati, bunun için yoğun bir şekilde çalışma gerçekleştirdiklerini ve gerekli yasal değişikliklerin de tamamlanacağını söyledi.

“Birgün hepimiz yaşlanacağız” diyen Nebati, yaşlılıkta koşullarda bakımın sağlanabilmesi için bu sigortayı hep birlikte geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön