29 / 04 / 2024

THY Havacılık Bakım Onarım Merkezi açıldı!

THY Havacılık Bakım Onarım Merkezi açıldı!

THY Teknik A.Ş. Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin Sabiha Gökçen'deki tesisi hizmete açıldı. Başbakan Erdoğan, "Yılda 500 milyon dolar ciro beklenen bu tesisle ülkemizin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açılmış oluyor" dedi...



THY Teknik A.Ş. Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin Sabiha Gökçen'deki tesisi hizmete açıldı. Başbakan Erdoğan, "Yılda 500 milyon dolar ciro beklenen bu tesisle ülkemizin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açılmış oluyor" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçe Havalimanı’nda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Havacılık Bakım Onarım Merkezi (HABOM) açılışına katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, 550 milyon dolarlık bu yatırımın tüm finansmanının THY’nin kendi öz kaynaklarıyla karşılanmış olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 


TOPLAM 3.100 KİŞİ ÇALIŞACAK 


Projenin Sabiha Gökçen Havalimanı için de yeni bir açılım olacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Toplam 3 bin 100 kişinin çalışacağı, yılda 500 milyon dolar ciro beklenen bu tesisle ülkemizin havacılık tarihinde yeni bir sayfa, yeni bir dönem açılmış oluyor. Bu tesisin hizmete girmesiyle Türkiye artık uçak bakım onarım pazarında da iddialı bir konuma yükseliyor. Artık İstanbul havacılık bakım onarım konusunda lider bir şehir haline geliyor. Burada sadece THY uçakları bakım onarıma girmeyecek. Şu anda 30 ayrı ülkenin uçakları bakım onarıma giriyor. Bu sizi merkezileştiriyor. Buranın bir cazibe merkezi olmasını artırıyor. Bütün bunlar Türkiye’nin dünyadaki şanını artırıyor. Büyük ülke olmak böyledir. Yeni Türkiye böyle olacak, böyle inşa edilecek. Bu atılımların diğer kurumlarımıza da örnek olacağına inanıyorum” dedi. 


YARIM SAATE HAVALİMANINA GİDECEK


Türkiye’de son 12 yılda gerçekleşen gelişmeleri anlatan Başbakan Erdoğan, “Benim vatandaşım evinden arabasına bindiği zaman yarım saatlik bir mesafede havaalanına ulaşabilir hale gelecek. Eski Türkiye’de havayolu ulaşımı sadece ayrıcalıklı kesimlerin kullanabileceği bir lükstü. Bugün lüks otobüs firmalarının fiyatıyla neredeyse uçakla yolculuk edilebilir hale geldik" diye konuştu.


ÜÇ KITADAN UÇAKLARA HİZMET


Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılan merkez üç kıtadan uçakları ağırlayacak. Geniş gövdeli uçak bakım hangarında üç adet uçağa aynı anda hizmet verilebilecek. Dar gövdeli uçak bakım hangarı ve ek binası da, aynı anda 11 uçağa hizmet sunacak kapasiteye sahip. Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin uçaklarına burada hizmet verilecek. Halen İstanbul'daki Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları'nda çeşitli havayolu uçaklarının motor bakımları gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin, 2020 yılında uçak bakım ve onarımından 1 milyar dolar büyüklüğünde bir pay alabileceği öngörülüyor. 


KARADENİZ'E HAVALİMANI


Artvin-Rize arasında da bir havalimanı yapılacağının müjdesini veren Erdoğan, Karadeniz’de yapımı süren havalimanlarının bölgedeki ulaşım alternatiflerin de artıracağını kaydetti. Konuşmasında İstanbul’da yapılan 3. Havalimanı’nı da hatırlatan Erdoğan, “Ülkemize hem havacılık hem ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacak bir yatırım. Bu havalimanın ilk etabını 29 Ekim 2017 tarihinde açmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 


Akşam 




Geri Dön