02 / 05 / 2024

Bu habere dikkat! Otoban geçiş cezalarında yeni dönem başladı

Bu habere dikkat! Otoban geçiş cezalarında yeni dönem başladı

Otobanlarda ücret ödemeden geçiş yapan kullanıcılara verilen para cezaları için kademe belirlendi.



ÖRNEK İLE AÇIKLADILAR

Tahsilat Genel Tebliği'nde uygulamaya dair örnek de yer aldı. Örnek uygulama şöyle anlatıldı:

"Örnek: Karayolları Genel Müdürlüğü işletiminde bulunan otoyoldan 5/7/2022 tarihinde ödemesiz geçiş yapılmıştır.

Ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 gün içinde (son gün 20/7/2022) yapılacak ödemelerde sadece geçiş ücreti ödenecektir. 15 günlük süre içinde geçiş ücretinin ödenmemesi halinde ise araç sahibine Genel Müdürlük tarafından geçiş ücretinin 4 katı tutarında idari para cezası verilmesi gerekmektedir. Ancak, 15 günlük süreyi izleyen 30 günlük süre içinde (21/7/2022-19/8/2022) ödeme yapılması halinde, 6001 sayılı Kanunu'nun 30. maddesinin değişik birinci fıkrası gereğince, geçiş ücreti ile geçiş ücretinin 1 katı tutarında idari para cezası tahsil edilecektir."

İADE YOK

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Hizmetleri Hakkında Kanun'un geçici maddesine göre, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tahsil edilmiş olan tutarlar iade edilmeyecek.

Ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 günden sonraki 30 gün içinde geçiş ücreti veya geçiş ücretinin bir katı idari para cezasından herhangi birisinin ödenmemesi halinde madde hükmünden yararlanılamayacak.

Uygulama, kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz'dan 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçişler için geçerli olacak.

Bu habere dikkat! Otoban geçiş cezalarında yeni dönem başladı

Editörün Notu: Bu haber 21 Temmuz 2022, saat 19.16'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 71 kuruş, euro 18 lira 9 kuruş, altının gramı ise 974 lira 23 kuruş değerindedir.

Ekonomist İbrahim Kahveci erken seçim için tarih verdi!

İslam Memiş "Getirisi dolardan fazla" dedi, yatırımcılara öneride bulundu!

Kripto para (coin) piyasasının neden düştüğü ortaya çıktı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön