17 / 05 / 2024

Bu hafta nasıl geçti?

Bu hafta nasıl geçti?

Geçen hafta boyunca, küresel piyasaların odak noktası ABD enflasyon haberleri ve kripto piyasası kargaşası olurken, yerel piyasalar makro gündeme kaydı. 



Küresel piyasalar, beklenenden zayıf ABD enflasyon verilerinin, düşen kripto para piyasalarının ve iflas haberlerinin etkisiyle yoğun bir haftayı tamamladı.

Yurtiçinde ise makroekonomik gündem ön plana çıktı. Veriler, cari açıkta beklentilerin aşıldığını ortaya koyarken ülkede sanayi üretiminde çarkların yavaşladığı ve üretimin daraldığına, tüketimdeki hızlanmanın ise sürdüğünü ortaya çıkardı.

Piyasalar erken zafer sarhoşu mu? Fed arı kovanına çomak sokar mı?1 - ABD'de enflasyon Ekim'de beklentinin altında kaldı!

ABD enflasyonu Ekim ayında yavaşlama işaretleri verdi. Yıl için manşet enflasyon yüzde 7,7 ile yüzde 7,9'luk beklentilerin altında kaldı. Çekirdek enflasyon ölçümleri de Eylül ayına göre düşüş gösterdi. Verilerin açıklanmasının ardından Fed'in Aralık ayı toplantısına ilişkin faiz artırım beklentisi 50 baz puana geriledi.

2 - TİM Başkanı: Kurun enflasyon oranında artması gerekiyor!

Türkiye İhracatçılar Konferansı Başkanı Mustafa Gültepe, Bloomberg HT'nin yayınında ihracat gündemi hakkında konuştu. Enflasyonla beraber kurun da yükselmesi gerektiğini ifade eden Gültepe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) acilen Eximbank'a kaynak ayırması gerektiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön