18 / 07 / 2024

Bu hafta nasıl geçti?

Bu hafta nasıl geçti?

Geçen hafta boyunca, küresel piyasaların odak noktası ABD enflasyon haberleri ve kripto piyasası kargaşası olurken, yerel piyasalar makro gündeme kaydı. 




3 - Hazine: 1,5 milyar dolarlık eurobond ihracına 3 kat talep geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1,5 milyar dolarlık Eurobond ihracına olan talebin üçe katlanarak yüzde 10 getiri sağladığını açıkladı.

Yıllık cari açıkta 1,5 yılın ardından ilk kez iyileşme görüldü!

4 - Cari açık Eylül'de beklentiyi aştı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Eylül ayında 2,97 milyar dolar cari açık bildirdi. 8,1 milyar dolarlık ticaret açığı yıllık yaklaşık 7 milyar dolar artarak Eylül ayındaki açığı artırdı. Revizyon gören seyahat gelirleri 4,56 milyar dolar ile açığın genişlemesini sınırladı.

Öte yandan, Eylül ayı sanayi üretimi ve perakende satış verileri, Türkiye ekonomisinde üretim ve tüketim arasındaki uçurumun giderek büyüdüğünü gösteriyor. Türkiye ekonomisinde iç talebin daha canlı olduğu, dış talep görünümünde ise aşağı yönlü risklerin öne çıkmasıyla sanayinin baskılandığı görülüyor.

5 - Binance-FTX savaşının galibi kim?

FTX'in 2018'de piyasaya sürülmesinden bu yana, iki kripto ticaret platformu FTX ve Binance arasındaki soğuk savaş, iki hafta önce, Binance CZ CEO'su Twitter'da FTX CEO'su Sam Bankman Fried'i açıkça hedef alarak, ellerinde bulunan FTT tokenları (FTX platformunda kullanıcılara fayda sağlayan platform jetonu) satacaklarını duyurması ile başladı.

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!
Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!
DİSK'ten asgari ücret değerlendirmesi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesabı...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön