29 / 04 / 2024

Bu hafta takip edilmesi gereken 5 kritik gelişme!

Bu hafta takip edilmesi gereken 5 kritik gelişme!

Bu hafta takip edilmesi gereken 5 kritik gelişme! İşte haftaya başlamak için bilmeniz gerekenler...



3. Borsalar

Wall Street Cuma günü ralli yaptı ve zayıf bir hafta bıraktı ancak hisse senetlerinde sert bir ralli önümüzdeki günlerde enflasyon verileri ve ABD ara seçimleri ile test edilecek. haftalık bazda ve Nasdaq yüzde 5,65 düşüşle Ocak ayından bu yana en büyük haftalık düşüşünü gerçekleştirdi.

Enflasyon bu yıl piyasada büyük bir hamle yaptı. Sürekli yüksek rakamlar, yatırımcıları faiz artırımı beklentilerini yükseltmeye zorladı.

Analistler, Demokratlar için beklenmedik bir zaferin daha yüksek mali harcamalar ve enflasyon görünümü hakkında endişeleri artırabileceğini söyledi. Reuters verilerine göre,

ABD hisseleri başka bir dönemde daha iyi performans gösterdi. Demokratların hem başkanlığı hem de Kongreyi kontrol ettiği dönemdeki getirilerle karşılaştırıldığında, S&P 500'ün ortalama yıllık getirileri, bölünmüş bir Kongrede ve Cumhuriyetçiler tarafından Demokrat bir başkan tarafından düzenlenen bir Kongredeydi.

Bu hafta takip edilmesi gereken 5 kritik gelişme!

4. Çin’in verileri

Çin ve Hong Kong borsaları, Pekin'in yakında sıkı COVID-19 kısıtlamalarını hafifletebileceği yönündeki spekülasyonlar nedeniyle Cuma günü tartışmalara yol açtı, ancak yetkililer Cumartesi günü ülkenin politikasına bağlı kaldığını söyledi.
Çin'in gelecek hafta açıklanacak ticaret, enflasyon ve yeni kredi verileri, COVID-19 kısıtlamalarının talebi azaltması beklenirken dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde devam eden zayıflığı gösteriyor.

Pekin, yetkililerin 1994'ten bu yana en kötü yılını yaşayan yuanı güçlendirmeye çalışırken döviz rezervlerinin tükenmesine ilişkin verileri de yayınlayacak.

Çin'in döviz rezervleri, ABD Merkez Bankası'nın Mart ayında faiz oranlarını artırmaya başlamasından bu yana doların genel olarak güçlenmesi ve psikolojik olarak 3 trilyon doları eşiğe çok yaklaştırması nedeniyle, sekiz aydır düştü.

5. İngiltere’nin GSYİH raporu

Cuma günü İngiltere, ekonominin Eylül ayına kadar olan üç ayda yüzde 0,5 daraldığını göstermesi beklenen üçüncü çeyrek ön büyüme verilerini yayınlayacak.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), enflasyondaki ani yükselişin yol açtığı risklerle mücadele etmek amacıyla, uzun süreli bir durgunluk konusunda uyarmak için geçen Perşembe günü faiz oranlarını artırdı.

BoE, enflasyonun bu çeyrekte 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyor, ancak Birleşik Krallık, 2008-09 mali krizinden daha uzun sürecek iki yıllık bir durgunluğa giriyor.

Bitcoin ne zaman 22 bin dolar olacak?
E-ticarette başarılı olmanın 5 yolu!
Ziraat Bankası'ndan dev kampanya! 14 Kasım'a kadar başvurabilirsiniz! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön