28 / 04 / 2024

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.



Ege ve Akdeniz bölgelerindeki ev ve arsa fiyatları oldukça yüksek olduğu için dikkat çekiyor. Özellikle de Ege’nin incisi olan Muğla’ya bağlı Marmaris’te ev ve arsalar hiç alınamayacak kadar pahalı. Her geçen gün artan bu fiyatlar, bölgede yaşayanların şikâyet ettiği konular arasında yer alıyor.  

“Satış hiç yok denecek kadar az, ancak fiyatlar artışta”

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Basın Sorumlusu Çetin Aksu, konuyla ilgili görüşlerini bildirdi. Aksu açıklamalarını şu cümlelerle yaptı: "Seçim öncesinde emlak piyasasındaki öncüler 'bekle gir' moduna girmişti. Seçimden sonra ise döviz kurlarının hareketlenmesi ve artması yatırımcıların yeniden 'bekle gör' moduna girmelerine neden olmuştur. Bu durum elbette gayrimenkul piyasasını olumsuz olarak etkiliyor. Satışlar hiç yok denecek kadar az. Bununla birlikte fiyatlar da doların artmasıyla yükseliyor." 


Geri Dön