19 / 05 / 2024

Bu illerde kiralar yüzde 75 arttı!

Bu illerde kiralar yüzde 75 arttı!

Gayrimenkul platformu hepsiemlak'ın yayınladığı endeks verilerine göre üç büyük şehirdeki ev kiralarında son bir senede yüzde 75 oranında fiyat artışı yaşandı.



"KİRALIK KONUTTA TALEBE YETİŞEMİYORUZ"

Bu illerde kiralar yüzde 75 arttı!

Coldwell Banker Life Broker'ı Uğur Sezginer'de şu şekilde konuştu: "Şu anda hem satılık hem de kiralık konutlarda büyük bir artış yaşanıyor. İzmir gerek yaşam koşulları gerekse de iklimi ve tatil merkezlerine olan yakınlığı nedeniyle ilgi görmeye devam ediyor. İstanbul ve  Ankara  gibi büyük kentlerden İzmir'e olan göç de bu artışı tetikliyor. Öte yandan insanların kazançları aynı oranda artmadı. Eskiden karı koca çalışıp kredi çekerek ev alabilen tüketici, kiralamaya yönelmek zorunda kaldı. Adeta kiralık konutta talebe yetişemiyoruz. Artan talep, fiyatları da yükseltiyor. Kiralar TÜFE'ye göre belirlenir. Artan enflasyon nedeniyle bu oran da yükseldi."

"FİYATLARDA YÜKSELİŞ SÜRER"

Bu illerde kiralar yüzde 75 arttı!

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay'da şunları kaydetti:"Konutlarda emlak değerleri arttı. Bunu baz alarak kiralama fiyatları da yükseldi. Yatırımcılar da konut fiyatına göre kira artışı yapmak durumundalar. Geçen yıla oranla yaşanan % 78 fiyat artışını hep birlikte görüyoruz. Kiralık konutlara olan talep, beraberinde fiyatları da yükseltti. İnşaat sektörü 2 - 3 yıldır imalat yapamadı. Yapımı devam eden inşaatlar da ancak önümüzdeki yıl tamamlanacak. Kiralık konut bir şekilde temin ediliyor; fakat fiyatlar yükseldi. Dolar ve enflasyon artmaya devam ettikçe, hem konut fiyatları hem de kiralama bedelleri artmaya devam edecek."

Kira sözleşmesi en az kaç yıl olur?

Kira geliri olanlar dikkat! O tarihe kadar...

 


Geri Dön