29 / 04 / 2024

Bu İPhone'dan başka yok! Fiyatı ise dudak uçuklatıyor

Bu İPhone'dan başka yok! Fiyatı ise dudak uçuklatıyor

Birinci nesil henüz fabrikada sarılmış, hiç bir zararda almamış ve jelatinleri üzerinde olan orijinal iPhone, rekor ücretten açık artırmaya çıktı.



Orijinal iPhone, rekor fiyata satılacak!

Donald Gajadhar isimli bir kişinin sahip olduğu orijinal iPhone modeli, Wright açık artırma aracılığı ile satışa çıkacak. Cihazın en az 60 bin dolar, yani kabaca 1 milyon TL’nin  üstünde bir ücret etiketiyle satılacağı ön görülüyor .

Peki bu cihazı bu kadar özel kılan ne? İlk olarak orijinal iPhone modelinin fabrikasyon jelatinleri üstünden çıkmamış. Kutu içeriği ise pakete hiçbir halde hasar almadan X-Ray vasıtası ile incelenerek doğrulanmış durumda.

Bu İPhone dan başka yok! Fiyatı ise dudak uçuklatıyor

Jelatinin belirli yerlerinde zaman içinde ufak çaplı delikler olduğu için  kutu tam olarak 0 formunda değil. Bu sebepten de şu ana kadar 32 bin dolara kadar teklif yapıldı. Ancak müzayede evi kutuyu farklı testlere sokarak el değmediğini taahhüt ettiği için 40 ila 60 bin dolar arası bir alıcı bekleyeceğini söyledi.

Tabii bu ücrete son çıkan iPhone modellerinin altın ve mücevher kaplı versiyonları da satılıyor. Ancak türünün tek örneği olarak görülen bu kutunun da koleksiyoncuların gözünde değeri bir hayli çok. Bu sebeple 60 bin seviyesinin geçileceği tahmin ediliyor.

 


Geri Dön