22 / 05 / 2024

Bu projeyle ekmekler sadece 4 TL! Halk ekmekten bile ucuza olan o ekmekler yakında satışta...

Bu projeyle ekmekler sadece 4 TL! Halk ekmekten bile ucuza olan o ekmekler yakında satışta...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Her İlde Bir Ekmek Fırını Projesi' çerçevesinde Bursa'da bulunan Hacı Sevim Yıldız-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ekmek fırını faaliyete geçti. Bu fırında öğrenciler tarafından hazırlanan ekmekler, Bursa'da belirlenen 9 farklı noktada 4 TL fiyatla  sunulacak...



2022'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı '81 İlde 81 Ekmek Fırını' projesi kapsamında İnegöl'deki Hacı Sevim Yıldız-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne de bir fırın kuruldu. Bu fırında eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde ekmek üretimine başladı. Fırının açılış törenine ilçenin önde gelen isimleri de katıldı. İşte bu proje kapsamında ekmek üretimi hakkında açıklanan tüm detaylar haberin devamında...

500 bin TL'lik yatırım ile fırın kuruldu

İnegöl Belediyesi'nin destekleriyle Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümüne ait bir okulda ekmek üretimi için bir fırın kuruldu. Bakanlık, bu projede gerekli makine ve ekipmanı sağlarken altyapıdan üstyapıya, elektrik tesisatından enerji panellerine, doğalgaz bağlantısından yangın güvenliğine kadar birçok teknik detay İnegöl Belediyesi tarafından 500.000 TL yatırımla gerçekleştirilmiştir.

 Bu projeyle ekmekler sadece 4 TL! Halk ekmekten bile ucuza olan o ekmekler yakında satışta...

Amaç, vatandaşlara ucuz fiyata ekmek satışı yapmak

İnegöl Belediyesi'nin talebi üzerine okulun fırını, vatandaşlara daha ekonomik ekmek seçenekleri sunabilmek için faaliyete geçti. Bu fırında, taşımalı eğitimle okula devam eden ve öğle yemeklerini burada tüketen öğrenciler ekmek üretimine katkıda bulunacaklar. Başlangıç olarak günde 1.000 somun ve 3.100 roll ekmek üretimi hedeflenirken, yıl sonuna dek bu sayının günlük 5.000 somuna ve 15.000 roll ekmeğe ulaşması planlanıyor. İnegöl bu yeni adımla önemli bir ekmek üretim merkezi haline gelecek gibi görünüyor.

Ekmek satışının yapılacağı market listesi

4 TL satış fiyatıyla sunulan 'Her İlde Bir Ekmek Fırını Projesi' kapsamında üretilecek olan ekmekler şu marketlerin raflarında yerini alacak:

  • Süleymaniye Mahallesi İsra Market
  • Kemalpaşa Mahallesi Akan Market
  • Hamidiye Mahallesi Ekomar
  • Mahmudiye Mahallesi Suyolu Caddesi Yazıcı Market / Yafes Çiftçi
  • Mesudiye Mahallesi Tuba Market
  • Sinanbey Mahallesi Perşembe Pazarı Şen Gıda
  • Alanyurt Tuba Market
  • Alanyurt Aytemur Market

210 gram ekmeğin fiyatı gündem oldu! İşte o il!

Fırıncılar Federasyonu’ndan Ekmek Zammı ile İlgili Açıklamalar

Zamların ardı arkası kesilmedi: O ilde ekmeğe yüzde 40 zam geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön