28 / 04 / 2024

Bu saatlerde bu aletleri çalıştırıyorsanız elektrik faturanız çok kabarık gelecek! İşte dikkat edilmesi gerekenler

Bu saatlerde bu aletleri çalıştırıyorsanız elektrik faturanız çok kabarık gelecek! İşte dikkat edilmesi gerekenler

Çamaşır ve bulaşık makinelerinizi çalıştırdığınız saatlere dikkat etmelisiniz.  Bu basit hata size daha pahalı bir fatura olarak geri dönüyor. 



Birçok kişi ay sonunda kabarık gelen faturalardan şikayetçi. Peki, bu faturaların daha az gelmesini sağlamanın bir yolu var mı? Sorusunun cevabı haberimizde...

Elektronik eşyamı hangi zaman diliminde çalıştırmalıyım?

Özellikle çamaşır ve bulaşık makinenizi çalıştırdığınız saatler ve günlerde ufak bir değişiklik yaparak faturanızdaki fazlalıklardan kurtulabilmeniz mümkün. Elektriğin en pahalı olduğu günler pazartesi, salı ve çarşambadır. Bu günlere nazaran perşembe günü kullanılan elektrik daha ucuzdur. Genel olarak saat 17 ve saat 21 arasındaki zaman dilimindeki elektrik kullanımı daha fazla iken saat 01 ile 07 arasındaki zaman diliminde kullanılan elektrik miktarı daha azdır. 

Uzmanların açıklamalarına göre saat 12 ile saat 13 arasındaki zaman diliminde makinelerinizi çalıştırmanız elektrik faturanızın daha az gelmesine olanak sağlar. 

Bu saat aralıklarına, günlere dikkat ederek elektronik eşyalarınızı çalıştırmanız faturalarınızdan tasarruf etmenizi sağlayabilir. 


Geri Dön