29 / 04 / 2024

Bu yıl en fazla hangi yatırım aracı kazandıracak? Bu haberi okumadan yatırım kararı vermeyin!

Bu yıl en fazla hangi yatırım aracı kazandıracak? Bu haberi okumadan yatırım kararı vermeyin!

Ekonomistler 2023 yılı para piyasalarına ilişkin beklentilerini açıkladı. Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları bu yıl nasıl bir seyir izleyecek? Seçim öncesi beklentiler neler? İşte yanıtları…



Ekonomist Ali Ağaoğlu ve gazeteci Hakan Güldağ, Şans Sohbetleri’nde, para piyasalarındaki gelişmeleri değerlendirdi. Ekonomim.com’da yayınlanan sohbette hem borsadaki dalgalanmalar hem de döviz ve altın başta olmak üzere diğer yatırım araçlarındaki artış potansiyelleri konuşuldu.

Bu yıl en fazla hangi yatırım aracı kazandıracak? Bu haberi okumadan yatırım kararı vermeyin!

Hakan Güldağ, Merkez Bankası’nın yüzde 9 politika faizinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar devam edeceğini öngörürken, kurlardaki yatay seyre de dikkat çekti. Güldağ, ekonominin çarklarının işlemesi açısından kurların yatay seyrinin reel ekonomide dengeleri alt üst ettiği ve bir süredir de borsa tarafında fiyatların bozulduğuna işaret etti.

Ekonomist Ali Ağaoğlu da kurlardaki yatay seyrin ihracatçılar açısından yarattığı sıkıntılara değinerek, euro’nun seyrine ilişkin şu öngörülerde bulundu:

“İhracatçılar şu an şikayetlerinde haklı. İhracatçılar için şu anda pozitif taraf parite. Euro Bölgesi'ndeki önemli bankaların birinden majör bir görüş değişikliği açıklandı. Ana görüşe göre, euro/dolar paritesi 0,75–0,80 olacak. Ben de buna katılıyorum. 1,14, 1,15 belki olabilir ama 1,16 biraz zor görünüyor. Bu da ihracatçıya rahat nefes aldıracak.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön