17 / 05 / 2024

Bu yöntemlerle evinizi saunaya çevirin! Uzmanların sır gibi sakladığı o yöntem ortaya çıktı!

Bu yöntemlerle evinizi saunaya çevirin! Uzmanların sır gibi sakladığı o yöntem ortaya çıktı!

Hava sıcaklıkları artık mevsim normallerinin üzerinde yer almaya başladı. Hal böyle olunca bu durum doğalgaz faturalarına yansıyor. Peki doğalgaz faturasını düşürüp evleri ısıtmak mümkün mü? İşte detaylar!



RADYATÖRLÜ ISITICILAR TERCİH NEDENİ!

Verimlilik açısından yağlı radyatörler infrared cihazlara alternatif olarak tercih ediliyor. Sürekli aynı ayarda olan ve elektrik tüketimine göre daha düşük oranlarda olan radyatörlü ısıtıcılar evinizin uzun süre sıcak kalmasına neden olur.

Tek bir odayı ısıtmak isteyenler genel olarak elektrikli soba, infrared ısıtıcılar ve fanlı ısıtıcıları kullanıyor. Tek bir odayı ısıttığı için avantaj olan görülen bu ısıtıcılar zannedildiği kadar masum değil. Elektrikli ısıtıcılar 1200 watt’tan 2500 watt’a kadar enerji tüketiyor. 1800 watt’lık bir ısıtıcının gün içerisinde 10 saat çalışması halinde bu ayda 504 kilovatsaat enerji tüketimine neden oluyor. Elektrikli ısıtıcı kullanılmadan önce 24 kilovatsaat altında yer alan limit kullanımla birlikte 2.60 TL üzerinden faturalara yansıyor. Bu kapsamda ödenecek fatura ise 504 kilovatsaat üzerinden toplamda 1310 TL olarak size geri dönüş sağlayacaktır.

FATURA TASARRUFU İÇİN DOĞALGAZ KULLANIMI ŞART!

Doğalgaz kullanımında bütün odalar eşit bir şekilde ısınır ancak elektrikli ısıtıcı kullanımında sadece bulunduğunuz oda ısınır. Bu nedenle de ısınma açısından geçici bir süre faydalanırsınız. Tüm odaların ısınması halinde uzun süreli bir ısı elde edilirken maliyet de daha düşük olur. Doğalgazın metreküp fiyatı İstanbul'da KDV dahil 5.40 TL iken, 2 saat çalıştırılan kombi ile 1 metreküp doğalgaz tüketilir. Bu da 10 saat düşünülürse tüketilen gaz miktarı ise 5 metreküp yani 27 TL olarak hesaplanır. Her gün 10 saat yanması durumunda ise aylık tüketim 810 TL geldiği görülür. Aynı süreye kıyasla elektrik tüketimi ise 45 kilovatsat yani 117 TL olarak görülmektedir. Bu kapsamda tüm odaların ısındığı 2+1 evin aylık tüketimi 927 TL olurken tek odanın ısındığı elektrikli ısıtıcının faturalara yansıyacak tutarı ise 310 TL olacaktır.

KLİMALAR DAHA AZ YAKAR!

Uzmanlar ısınmak için elektriği kullanacak olanlara klimayı öneriyor. Daha verimli ve daha az enerji tüketimi sağlayan klimalar faturalara da etki eder.

Tuvalet kağıdında bu zamana kadar görülmemiş indirim! İndirim için herkes yola koyuldu!

Kıdem tazminatı 2023! Yeni kıdem tazminatı ne kadar oldu? 2023 kıdem tazminatı tavanı değişti mi?

KYK bursu alan öğrencilere müjde! Bankkartlara 100 TL hediye! Hemen bakın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön