04 / 05 / 2024

Bülent Kural: Ramazanla birlikte AVM'lerde hareketlilik yaşanıyor!

Bülent Kural: Ramazanla birlikte AVM'lerde hareketlilik yaşanıyor!

Trump Towers Genel Müdürü Bülent Kural, Ramazan’ın alışveriş merkezlerini olumlu yönde etkilediğini söyleyerek, “Çalışan kesim iftarlarını AVM’lerde yapıp evine öyle gidiyor. Sektöre hareketlilik geldi” dedi...



Ramazan nedeniyle İstanbul’da kalan ya da yazlıklarından İstanbul’a dönüş yapanların alışveriş merkezlerini tercih ettiğini söyleyen Trump Towers Genel Müdürü Bülent Kural, “Tüketiciler, sıcak havada klimalı ve serin bir ortam arıyor. Mağazaları dolaşarak, indirimden alışveriş yaparak vakit geçiriyor. Özellikle çalışan kesim akşam iftarını yapıp, biraz dolaşıp evine gidiyor. Ramazan’ın sektöre hareketlilik sağladığını söyleyebiliriz” dedi.

Temmuz ayının ilk haftasında sektörde durgunluk yaşandığını vurgulayan Kural, “Ancak hem Ramazan ayı hem de indirimler dolayısıyla ikinci haftanın başından itibaren piyasalar hareketlendi. Yaz ayları alışveriş merkezleri için sakin, dingin aylardır ama biz bu sene ziyaretçi rakamlarımızda bir düşüş yaşamadık” diye konuşmadı.


En dip indirim...

Bu yıl tatillerin ağırlıklı olarak Ramazan ayının öncesine ve sonrasına yoğunlaştığını belirten Kural, “Bayram haftasıyla birlikte eylül ayı başına kadar İstanbul nüfusunda bir azalma yaşanır ancak bu süreçte markaların en dip indirim dönemlerine girmesi alışveriş merkezlerinde hareketliliği devam ettirir” dedi.


Trump Cadde, 15 Eylül’de açılacak

Projesi İzzet Çapa’ya ait olan Trump Cadde’nin, 15 Eylül’de açılacağını söyleyen Bülent Kural, şu bilgileri verdi: “Şu anda inşaat devam ediyor. Bir yandan kiralama çalışmaları da sürüyor. Trump Cadde’de 25 marka yer alacak ve bunun yüzde 70’i yeme-içme mekanlarından oluşacak. Sokağın ruhunu, neşesini, heyecanını hissedeceğiniz, yoğun keyif alacağınız bir proje olacak Trump Cadde.

Açık hava, koyteyner’lar, organik tarım, yepyeni konsep mekanlar, neşeli sohbetler... İstanbullular için bir kaçış noktası olacak. Sektörün dinamiklerini değiştirecek, örnek alınacak.”


‘Yaz sezonu korkulan dönemdir’

Trump Alışveriş Merkezi olarak yaz dönemi hareketliliğini daha da artırmak adına kampanyalar ve etkinlikler düzenlediklerini anlatan Bülent Kural, şöyle devam etti: “Özellikle temmuz ayı boyunca her pazar günü gerçekleştirdiğimiz ‘İndirimin İndirimi’ kampanyamızın gördüğü ilgiden çok memnunuz. Her hafta farklı markalarımız bu kampanyaya katılıyor ve ziyaretçilerimize kasada ekstra yüzde 20 indirim yapıyor. Bu kampanya hem ziyaretçilerimizi hem kiracılarımızı çok mutlu etti, her iki taraftan da olumlu dönüşler alıyoruz. Yaz dönemi markalar için korkulan dönemdir, yapılan kampanya ve etkinlikler sayesinde biz bu dönemi Trump’ta yaşamadık.”


Kural, “Ziyaretçilerimize fayda sağlayacak, bütçesine destek olacak, tercih sıralamasında bizi üste taşıyacak bir proje yapalım istedik ve ‘ekstra yüzde 20 indirim’ kampanyasını planladık” dedi.

Kural ayrıca yaz dönemi süresince çocuklara özel Trump Yaz Şenliği’ni hayata geçireceklerini, haftanın üç günü gösteri merkezlerinde tiyatro oyunlarının sergileneceğini ve çocukların kendilerini geliştirme fırsatı bulacakları zeka atölyeleri düzenleyeceklerini açıkladı.


Eylem Türk/Milliyet Gazetesi


Geri Dön