18 / 05 / 2024

Bundan sonra bütün faturalarınızı devlet ödeyecek! Ama tek bir şart var! Az önce resmen açıklandı!

Bundan sonra bütün faturalarınızı devlet ödeyecek! Ama tek bir şart var! Az önce resmen açıklandı!

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için kamu kurumları ve özel şirketlerin ortaklığında 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası hayata geçirildi.



Kampanyaya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen vatandaşlarımızın barınma probleminin çözümüne katkı sağlamak üzere 'Evim Yuvam Olsun' uygulaması hayata geçirilmiştir. Türkiye’nin dört bir yanında, kullanmadıkları evlerini depremzedelere açmak ve onları misafir etmek isteyenlerin olduğunu biliyoruz.

Bu yüzden hayırsever insanlarımızın güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz olarak ya da indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahipleri vatandaşlara sunabilecekleri bir sistem hayata geçiriyoruz.

Ev tahsis etme imkanı olmayanlara ise nakdi bağış yolu depremzedelere barınma desteği verme olanağı tanıyoruz. Böylece oluşan konaklama imkanlarını, depremden etkilenen depremzedelerin istifadesine sunuyoruz.

Bundan sonra bütün faturalarınızı devlet ödeyecek! Ama tek bir şart var! Az önce resmen açıklandı!

DEPREMZEDELER NASIL BELİRLENECEK?

Kampanya kapsamına dahil edilen konutlara yerleştirilecek depremzede aileler AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimleri tarafından belirlenecek. Konutlara yerleştirme yapılırken engelli, yaşlı, düzenli tedavi gerektiren kronik hastalığı bulunan vb. dezavantajlı kişilerin bulunduğu aileler ile depremde aile fertlerini kaybetmiş çocuklu ailelere öncelik verilecek.

EVİN FATURALARINI KİM ÖDEYECEK?

Kampanya çerçevesinde depremzedelerin yerleştirildiği evlerin elektrik, su, doğalgaz faturaları, depremzedelerin kaldığı dönem için ilgili kaymakamlık tarafından ödenecek. Bu konuda ev sahibine ilave bir gider doğmaması sağlanacak.

Aile Bakanlığı’ndan rekor yardım geliyor! Bu sefer herkes çok büyük destek alacak! Bunu yapan parayı kapacak!

Aile Bakanlığı’ndan yeni bir destek ödemesi daha! Başvuran herkese düzenli olarak 500 TL ödenecek!

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Şartlar ve detaylar belli oldu!


Geri Dön