04 / 05 / 2024

Bunları bilen EYT’li oluyor!  Yasada dikkat edilmesi gerekenler neler?

Bunları bilen EYT’li oluyor!  Yasada dikkat edilmesi gerekenler neler?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar,  düzenlemenin bir an önce çıkmasını beklerken, milyonlarca kişi  yapılan düzenlemelerin kendilerini de kapsadığından habersiz. İşte emeklilikte yaşa takılanlar için yasanın o detayları…



EYT düzenlemesinde sona gelindi. Ancak hala pek çok kişi, EYT’li olup olamayacağı konusunda bilgi sahibi değilken, düzenlemeye ilişkin herkesin bildiği tek şey EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olmak için gerekli prim gününü tutturmuş olmak gerektiği şeklinde.

Bunları bilen EYT’li oluyor!  Yasada dikkat edilmesi gerekenler neler?

BORÇLANMA YOLUYLA İŞE GİRİŞ TARİHİ GERİ ÇEKİLEBİLİR Mİ?

Eksik primler borçlanma yoluyla tamamlanabilirken, yasada tarif edildiği yöntemlerle eksik primi olanlar, bunları tamamlama yoluna giderek emekli olabilirler. Borçlanma yoluyla işe giriş tarihinin geri çekilip çekilemeyeceği ise hala netleşmiş değil. İşte yasada milyonlarca emeklilik bekleyen kişinin bilmediği o ayrıntılar…

EYT çalışmaları emekli olmayı dört gözle bekleyen milyonlarca kişinin son günlerdeki en büyük gündemi. Türkiye'de emekli olmak, belli bir süre prim ödeme şartına bağlı. Dolayısıyla kamuoyunu çok meşgul eden ve emeklilikte yaşa takılanlar olarak tanınan kesimin emekli olabilmesi için öncelikle her şekilde prim şartını yerine getirmek gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön